1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Prof. Corneliu Stoica premiat de Academia Română Din dragoste pentru staţiune.

Scris de  Administrator 18 Decembrie 2008 Publicat in Personalităţi
Articol citit de 8833 persoane

În domeniul ştiinţelor istorice şi arheologice, Academia Română a hotărât, acordarea premiului anual “Eudoxiu Hurmuzaki” lui Corneliu Stoica, pentru lucrarea “Valea Trotuşului – Enciclopedie”. Premiile Academiei Române se atribuie lucrărilor apărute în urmă cu doi ani şi reprezintă cele mai importante distincţii acordate realizărilor ştiinţifice de înaltă valoare.

Prof.Corneliu Stoica-debut     Lucrarea profesorului Corneliu Stoica prezintă, în cele peste 700 de pagini completate cu 1.000 de fotografii, o mare varietate de informaţii legate de localizări istorice, geografice şi turistice, vestigii arheologice, date istorice şi statistice, personalităţi ale locului, referiri la industria, agricultura şi mesteşugurile zonei, obiceiurile populare specifice bazinului hidrografic al Trotuşului. Aceasta este şi singura lucrare de gen din România şi unica din Europa, conform recunoaşterii oficiale a mediilor universitare europene, drept pentru care a şi fost premiată de Academia Română. “Este o mare onoare şi o mare bucurie pentru mine acest important premiu acordat de cel mai înalt for academic din România şi ţin să mulţumesc pe această cale, tuturor celor care mi-au acordat sprijin în elaborarea acestei lucrari”, a spus, emoţionat, Corneliu Stoica.Prof.Corneliu Stoica-lansare
      Volumul profesorului târgocnean a apărut până acum în două ediţii de lux, la Editura Magic Print din Oneşti, care au însumat peste 1.000 de exemplare. “Este, în această munca de erudiţie, un eşantion de istorie românească”, se arată în prefaţa lucrări, rod al unor cercetări care au durat 30 de ani. Profesorului Corneliu Stoica i sa acordat importantul premiu, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în aula Academiei Române, pe 18 decembrie 2008.
Sursa: www.ziaruldebacau.ro
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic