1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lansare de carte-"File de istorie", general (rez.) Vasile Apostol

Scris de  Administrator 09 Decembrie 2012 Publicat in Personalităţi
Articol citit de 12325 persoane

A urmat şcoala primară în localitatea natală, liceul la Târgu-Ocna şi Oneşti, Şcoala Militară de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1971 ca şef de promoţie. Este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, al Cursului Postacademic Superior, al Colegiului Naţional de Apărare şi al altor forme de specializare în domeniul militar şi civil. Este doctor în Ştiinţe Militare (2000).

A parcurs treptele ierarhiei militare, de la gradul de locotenent până la cel de general cu 4 stele. A îndeplinit funcţii importante, între care acelea de Comandant al Academiei Forţelor Terestre, Comandant de Divizie şi de Corp de Armată, Inspector General al Armatei. A publicat numeroase studii în revistele de specialitate. Este şi coautor al unor cărţi de profil, între care : "Forţele Terestre de la acoperire la apărare în sudul României" (2000); "Eroi şi martiri ai Infanteriei Române" (2002); "Slavă eroilor băcăuani" (2002); "Cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazu" (2003); "Miniştri de război" (2003);

Din 1995 este titular al Fundaţiei Naţionale "G. Călinescu".

Astfel spus v-am făcut o prezentare a OMULUI ce pentru el, patriotismul reprezintă o virtute, devotamentul este o calitate iar iubirea de ţară şi de locurile natale...este o binecuvântare. Pe data de 7 decembrie 2012, domnul general (rez.) Vasile Apostol a lansat o carte ce ar merita citită de către toţi târgocnenii...."File de istorie"...file de poveste despre luptele ce s-au dus pe aceste meleaguri şi nu numai. Într-o atmosferă de istorie au luat cuvântul Col. (rez.) Gheorghe Pavel, prof. Stoica Corneliu, domnul secretar de stat Dan Tătaru, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului militar, plus diverşi profesori şi istorici. Aici ţin să remarc dorinţa domnului secretar de stat, Dan Tătaru, de a crea un MONSOLEU în cinstea eroilor neamului, aici la noi, pe Dealul Coşna, lucrul pe care şi eu îl doresc, pentru a promova la adevărata valoare istoria şi frumuseţea acestor locuri excepţionale. Sper ca cuvintele dânsului să nu rămână doar vorbe....sau istorie....ci să se transforme în fapte.

Fotografii de la eveniment aveţi Lansare de carte-File de istorie, general (rez.) Vasile Apostol.

 

Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic