1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Ziua Eroilor omagiată în Staţiunea turistică Târgu-Ocna 2015

Scris de  Administrator 22 Mai 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Omagierea eroilor patriei îşi are punctul de origine în contextul creat după Primul Război Mondial când, prin semnarea acordurilor de pace de la Paris (1919-1920), ţara noastră reuşea să obţină recunoaşterea internaţională a înfăptuirii unui deziderat naţional, făurirea României Mari. Acest moment de împlinire naţională nu ar fi fost posibil fără jertfa a circa 330.000 militari români căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă în bătăliile primei mari conflagraţii mondiale.

În semn de recunoştinţă pentru efortul şi dăruirea militarilor s-a hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, "cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional", în Ziua Înălţării Domnului (a 40-a zi de la Sfintele Sărbători de Paşte). Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

Joi, 21 mai 2015, elevii şi personalul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare au participat la manifestările comemorative organizate de Primăria oraşului Tîrgu Ocna dedicate Zilei Eroilor şi desfăşurate la Monumentul Eroilor Independenţei – Biserica ,,Răducanu”. Ziua Eroilor, care în mod tradiţional coincide cu Înălţarea Domnului, se sărbătoreşte anul acesta concomitent cu o altă mare sărbătoare a creştinătăţii, praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Ziua Eroilori 0005Locuitorii oraşului s-au aratat foarte interesati de acest eveniment, dovadă fiind numărul mare de participanţi alături de conducătorii de instituţii publice, veterani de război, elevii din şcoli şi licee și reprezentanţi ai administraţiei locale și regionale, care au venit să depună coroane, să asiste la oficierea serviciului religios şi la parada militară care încheie în mod tradiţional astfel de manifestări.

În cadrul programului, elevii au prezentat onorul militar şi au luat parte la ceremonialul de defilare, manifestându-şi astfel respectul faţă de jertfa supremă a eroilor, a sacrificiului pe care l-au făcut pentru relizarea idealului national, preţ al înfăptuirii întregirii patriei, a României independente.

Cu profundă recunoştinţă în suflet faţă de ctitorii veşniciei româneşti, conducerea şcolii a depus o coroană de flori, în memoria eroilor români din toate timpurile şi din toate locurile, eroi care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei, a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Cultul eroilor, acordarea respectului cuvenit şi pomenirea din generaţie în generaţie a celor căzuţi pe câmpurile de luptă, fac parte din conştiinţa, sufletul şi credinţa românească, astfel că importanţa şi semnificaţia acestor sărbători reprezintă pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna o nouă oportunitate de a cultiva sentimentul ataşamentului faţă de patrie şi de valorile istorice ale neamului din perspectiva apartenenţei instituţiei noastre la sistemul naţional de ordine publică şi siguranţă naţională ale statului.

Ziua Eroilori 0006

Ultima modificare la Duminică, 24 Mai 2015 12:18
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic