1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Urăm succes târgocneanului Melnicescu Andrei la Campionatele Europene de atletism 2016

Scris de  Administrator 06 Iulie 2016 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Târgu-Ocna urează succes târgocneanului Ioan Andrei Melnicescu ce va reprezenta România la acest campionat.

Astfel, în data de 9 iulie 2016 începând cu ora 19.40 şi în data de 10 iulie începând cu ora 17.55 vom fi cu toţii alături de tine. Succes Andrei şi să ne faci mândrii de reuşitele tale, aşa cum mereu o faci.

Felicitări antrenorilor şi tuturor celor care ţi-au dat un scop în viaţă, acela de a avea doar medalii de aur, de a fi demn şi onorabil şi de a reprezenta România la cel mai înalt nivel.

 Cu stimă !

Program Melnicescu Andrei

 

România va participa la Amsterdam, în perioada 6-10 iulie, la Campionatele Europene de atletism. Din delegația noastră fac parte 23 de sportivi, după cum urmează:

Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutății), Marius Ionescu (semimaraton), Florin Pierdevară (800 și 1500 metri), Elena Panțuroiu (triplusalt), Andreea Ogrăzeanu (100 metri), Andrei Toader (aruncarea greutății), ștafeta masculină de 4X100 metri (Cristian Câmpeanu, târgocneanul Ioan Melnicescu, Petre Rezmiveș, Daniel Budin, Ionuț Neagoe), ștafeta feminină 4X400 metri (Anamaria Ioniță, Adelina Pastor, Sandală Belgyan, Andreea Mikloș), Adelina Pastor (400 metri), Claudia Bobocea (800 și 1500 metri), Ionuț Neagoe (200 metri), Anamaria Nesteriuc (100 metri garduri), Ancuța Bobocel (3000 metri obstacole), Paula Todoran, Monica Florea, Andreea Piscu și Liliana Danci (toate semimaraton)

Antrenori vor fi Ion Bura, Doina Anton, Ioan Damaschin, Margareta Barbu, Mihaela Nicoară, Ioan Zamfirache, Marin Istrate și Valentin Anghel. Iar antrenorul care l-a motivat şi pregătit pe Andrei este Bogdan Constantin.
 
Campionatele Europene de Atletism sunt competiții majore sportive organizate de Asociația Europeană de Atletism, organizate în mod tradițional din patru în patru ani (cu excepția perioadei 1966 - 1978, când au fost organizate din trei în trei ani), dar care, începând cu anul 2010, sunt organizate bianual. Atunci când aceste campionate sunt organizate în același an cu o Olimpiadă, probele de maraton și marș nu se desfășoară.
Campionate europene de atletism există cu mult înainte de cele mondiale. Ele au fost desfășurate continuu începând cu 1934, cu o întrerupere în 1942 (război), la intervale de timp de 4 sau 2 ani, urmărindu-se în general jumătatea intervalului dintre două Olimpiade. În 1934 au fost doar întreceri masculine fiindcă în acel an s-au ținut Jocurile Mondiale Feminine, iar în 1938 competițiile masculine și feminine s-au ținut în locuri și date diferite. Din anul 2010 campionatele se desfășoară o dată la doi ani, cu 42 de discipline în loc de 47, în anii olimpici.În timp ce deja încă din 1938 s-a acceptat pentru disciplinele de femei câte trei participante din fiecare țară (cu excepția 1946: două în loc de trei), pentru bărbați s-a permis până în 1958 doar câte două persoane pe disciplină sportivă din partea unei țări.Germania nu a fost invitată în 1946 și 1950 la campionatele europene respective. În 1954, doar Republica Federală Germană singură, a dat sportivi pentru echipa germană. În 1958 și 1962 a fost prezentată o echipă sportivă comună germană din Republica Federală și R.D. Germană. Apoi, după 1962 ambele state germane au prezentat până în 1990, propriile lor echipe la campionate.În anul 1969 sportivii din Republica Federală Germană au boicotat întrecerile individuale și au luat parte doar de formă la competițiile de alergări-ștafetă. Motivul invocat a fost, neadmiterea la campionate a unui alergător de distanțe medii, refugiat recent atunci, din RDG, Jürgen May.
 
Cine este Andrei...?
 
Un nou titlu pentru Ioan Andrei Melnicescu (CSM Onesti/ CSS Bacau) la saritura in lungime. De data aceasta, atletul bacauan s-a incununat campion balcanic al probei la juniori 1 cu prilejul Balcaniadei de la Pitesti.Cu o saritura de 7,38 metri, Melnicescu i-a devansat sâmbata pe cipriotul Andreou Panagiotis (7, 32m) si pe turcul Emre Dalkiran (7, 21m). Desi este detinatorul recordului national la 100 metri, atletul originar din Târgu-Ocna nu a luat startul la aceasta proba la Balcaniada de juniori 1 de la Pitesti.In ciuda statutului sau de junior, Melnicescu are sanse insemnate sa reprezinte România la Mondialele de Seniori de la finalul lunii august, intr-o alta proba de viteza: stafeta de 4×100 metri.“Intr-adevar, Ioan Andrei Melnicescu beneficiaza de o cota care il plaseaza pe lista intocmita de conducerea Federatiei in perspectiva Campionatelor Mondialele.Este foarte posibil ca la Mondialele de la Beijing sa avem o stafeta in care sa se regaseasca nu mai putin de trei fosti sau actuali bacauani: Catalin Câmpeanu, care acum e legitimat la CSM Bucuresti, Alexandru Terpezan de la CSM Onesti si, asa cum spuneam, Ioan andrei Melnicescu.Ar fi o performanta remarcabila, dar si o recunoastere a scolii bacauane de atletism”, a punctat prof. Dorin Aradavoaicei, consilierul pe probleme de strategie a CSM Onesti.
 
 
Lumea începe să se bată pentru a avea un asemenea campion, dar el rămâne al nostru.Astăzi, mediul atletic românesc a explodat la primirea știrii precum că Andrei Melnicescu a semnat cu CSM Craiova, informație vehiculată de către presa din Bănie.Referitor la acestă informație care a inflamat mai multe cluburi, Dorin Arădăvoaicei, coordonatorul Secției Atletism a CSM Onești a fost foarte ferm, chiar vehement: “Sportivul Melnicescu nu e transferabil în niciun fel. Nu are dublă, e doar sportivul lui CSM Onești de la 1 ianuarie 2016, când a terminat junioratul. Legat de CSM Craiova, club cu care suntem în luptă directă, Melnicescu nu va avea nici măcar gândul să ajungă acolo. În altă ordine de idei, mă surprind invențiile presei din Craiova, cunoscând faptul că lupta pentru titlul de Campioană a României la 4x100m va da naștere la o înfruntare acerbă, având în vedere valoatea team-ului oneștean. Subliniez, Melnicescu este sportivul lui CSM Onești, iar Craiova nu face parte dintre cluburile cu care noi avem colaborare, nici acum și niciodată.”.
 

 

Ultima modificare la Miercuri, 06 Iulie 2016 15:19
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic