1. Skip to Main Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Oamenii timpului - Istoric Corneliu Stoica

Scris de  Administrator 10 Noiembrie 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(10 voturi)

Site-ul Oamenii timpului este la a II-a ediţie a Campaniei "Oamenii timpului". O campanie prin care se doreşte premierea acestor OAMENI DEOSEBIŢI,  care educă şi crează VALORI. Care scot la lumină istorie pură. Astfel, eu astăzi vă rog să daţi un VOT pentru acest OM. Un vot pe care-l merită cu toată pasiunea. Domnul profesor Corneliu Stoica este nominalizat la categoria "Memorie şi istorie". Până la această dată şi oră (10.11.2015 ora 14.52) avem:

1. Constantin-Emil Ursu cu 725 voturi.

2. Andrei Muraru cu 710 voturi

3. Octavian Vitcu cu 509 voturi.

4. Mihaela-Cristina Verzea, Nicolae Dumitrașcu cu 455 de voturi.

5. Oltea Rășcanu-Gramaticu cu 454 voturi.

6. Dumitru Covalciuc cu 289 voturi.

7. Corneliu Stoica cu 188 voturi.

 

Top la data de 12.11.2015 ora 10.19Vă prezint topul de la data de 12.11.2015 ora 10.19. Domnul profesor Stoica Corneliu este pe locul III, momentan, având 693 de voturi. Dacă l-aţi votat în zilele trecute, puteţi să o faceţi şi astăzi. Votul dumneavoastră se va contoriza doar o dată pe zi. Aşadar....reveniţi în fiecare zi pe pagina de vot şi votaţi profesor Corneliu Stoica. Eu cred că merită votul fiecărui târgocnean....şi suntem peste 13.000 de la ultimul recensământ. Aşadar...votaţi !

Aţi votat astăzi...? Doresc să vă informez că datorită votului dumneavoastră, domnul profesor Corneliu Stoica a ajuns pe primul loc, la data de 13.11.2015 ora 10.45 cumulând 868 voturi. Doar atât..? Suntem cu mult mai mulţi ! Dar...trebuie să continuaţi să votaţi în fiecare zi pentru a rămâne acolo. Ce a făcut domnul profesor pentru această zonă...? Enorm de multe ! Ce puteţi face dumneavoastră pentru ai răsplăti anii, munca depusă, timpul pierdut...? Votaţi ! Vă ia doar 1 minut, nu ani de zile. Vă mulţumesc !

Postare versus voturiDin 13.11.2015 ora 11.32 până astăzi 14.11.2015, ora 14.06, această postare a fost vizualizată de 2.819 persoane. Ar fi trebuit să fie 2.819 voturi, nu doar 1.030, câte sunt până la această dată şi oră. Votaţi...! Nu vă ia ani...vă ia doar un minut din viaţă. Vă mulţumesc !
Aţi votat astăzi...? Doresc să vă informez că datorită votului dumneavoastră, domnul profesor Corneliu Stoica a ajuns pe primul loc, la data de 13.11.2015 ora 10.45 cumulând 868 voturi. Astăzi, 14.11.2015, ora 14.13, domnul profesor are până la această oră 1.030 voturi. Doar atât..? Suntem cu mult mai mulţi ! Dar...trebuie să continuaţi să votaţi în fiecare zi pentru a rămâne acolo. Ce a făcut domnul profesor pentru această zonă...? Enorm de multe ! Ce puteţi face dumneavoastră pentru ai răsplăti anii, munca depusă, timpul pierdut...? Votaţi ! Vă ia doar 1 minut, nu ani de zile. Vă mulţumesc !

Link votare directă: http://goo.gl/Gc3YA9
Link cu descriere, urmată apoi de votare:http://goo.gl/hrEJXL
Clip de promovare: https://www.youtube.com/watch?v=GU2mRGPhwI8

VOTAŢI PROFESOR CORNELIU STOICA !

1229 voturiPuteţi urmări topul actualizat online...AICI.

Locul I2166

5076 Reocupa prima pozitieVotaţi în fiecare zi până pe 6 decembrie !
Astăzi 2 decembrie 2015, ora 09.40 domnul profesor Corneliu Stoica reocupă locul cel merită. Păstraţi-l acolo !
Doresc să vă mulţumesc pentru implicarea dumneavoastră în susţinerea domnului profesor Corneliu Stoica. De câteva zile bune foarte multe persoane s-au plâns că nu pot vota, apărându-le mesajul "Aţi votat deja astăzi !" cu toate că ei ştiu sigur că nu au votat. Inclusiv eu nu mai pot vota de peste 5 zile. Dacă întâmpinaţi asemenea situaţii vă rog să mă anunţaţi. Concluzia este următoarea: Nu pot ei fura la câtă dorinţă de victorie avem noi pentru acest profesor.
Şi alţii s-au plâns la fel că nu pot vota pentru personalităţile lor favorite. Haideţi împreună să le demonstrăm organizatorilor "Oamenii timpului" că noi ne dorim pe alţii să ocupe prima poziţie şi nu interesele lor de "grup". Oamenii timpului sunt definiţi prin munca depăsă de ani de zile, de pasiunea cu care şi-au pierdut zilele şi cu îndârjirea de a urma scopul propus, chiar dacă drumul este foarte greoi. Suntem pe ultima sută de metri, pe 6 decembrie se închide votarea.
Haideţi împreună să susţinem un om ce merită acest titlu. Merită sa-i urmăm exemplul.
Vă mulţumesc anticipat în numele meu şi al domnului Corneliu Stoica pentru votul dumneavoastră !

Link pentru târgocneni. Urmaţi link-ul şi votaţi, apoi distribuiţi şi la alţii: http://goo.gl/XVKlEu
Link pentru turişti sau alte persoane ce nu locuiesc în această frumoasă staţiune. Urmaţi link-ul şi votaţi, apoi distribuiţi şi la alţii: http://goo.gl/08jof5

Vă mulţumesc !

Campania Oamenii Timpului este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația Revistei Timpul (ART), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice.

Ediția a II-a a Campaniei Oamenii Timpului (2015) presupune o extindere a proiectului la nivelul Regiunii Nord-Est a României și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina). În fiecare din acestea, urmează să fie declanșată o campanie de mediatizare a conceptului, care va beneficia de susținerea instituțiilor media (cotidiane, radiouri și televiziuni) regionale și locale. De asemenea, publicul din cele șase județe ale Regiunii Nord-Est, la care se adaugă orașele Cernăuți și Chișinău, va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro, nominalizări ale personalităților locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.

Într-o primă etapă, propunerile venite din partea publicului vor fi analizate de către reprezentanții partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizările selectate. Acestea din urmă vor fi documentate suplimentar și la nivelul redacției revistei de cultură contemporană TIMPUL și înaintate Juriului Național.

În perioada premergătoare Galei Oamenii Timpului, care va avea loc la Iași (12 decembrie 2015), în fiecare din cele 7 orașe incluse în Campanie va avea loc o gală locală în cadrul căreia vor fi anunțați nominalizații locali. Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleși câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul fastuos al Galei Oamenii Timpului care va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Campania se va derula pe baza respectării stricte a unui regulament de desfășurare. Campania va demara cu mai multe conferințe de presă susținute la București și la nivelul fiecărui județ menționat. Acestea vor avea loc pe parcursul lunii august 2015.

Categoriile pentru care vor fi selectați nominalizații sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Criteriile de selecție vor viza notorietatea nominalizatului în domeniul respectiv, însă accentul se va pune pe activitatea care l-a făcut remarcat în perioada octombrie 2014-septembrie 2015, în baza căreia se va realiza și promovarea sa de-a lungul întregii campanii.

Producătorul Campaniei Oamenii Timpului este Adenium.

Regulamentul Campaniei Oamenii Timpului, Ediția 2015

Art. 1. Campania Oamenii Timpului (denumită în continuare „Campania”) este un eveniment anual inițiat de Revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația Revistei Timpul, numită în continuare „Organizatorul”, în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice. Scopul acestei manifestări anuale este acela de recunoaștere publică a acelor personalități și organizații din plan local, național și internațional care, pe parcursul ultimului an, și-au dovedit excelența în 10 domenii ale vieții culturale și sociale, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului public românesc, în spiritul valorilor proprii unei societăți democratice. Campania va demara cu o serie de conferințe de presă susținute în jurul datei de 31 iulie 2015 la București, în toate județele Regiunii Nord-Est a României, precum și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina) și se va încheia cu o Gală de decernare a Premiilor Oamenii Timpului (12 decembrie 2015).

Art. 2. Campania regională organizată în 2015 vizează personalități și instituții din următoarele județe: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, precum și orașele Chișinău și Cernăuți, criteriile teritoriale fiind specifice fiecărei ediții în parte.

Art. 3. Categorii și condiții pentru acordarea premiilor în cadrul Galei (ediția a II-a, 2015):

 1. Literatură:
  1. Notorietate și recunoaștere în viața culturală, în plan național și internațional (în general).
  2. Publicarea unui volum și/sau organizarea unui eveniment literar de amploare în anul pentru care se acordă premiul (octombrie 2014 – septembrie 2015).
 2. Arte:
  1. Notorietate și recunoaștere în viața culturală, în plan național și internațional (în general).
  2. Merite artistice remarcabile și/sau organizarea unui eveniment artistic de amploare în anul pentru care se acordă premiul (octombrie 2014 – septembrie 2015).
 3. Educație și cercetare:
  1. Rezultate remarcabile obținute în activitatea educațională și/sau de cercetare (în general).
  2. Rezultate științifice și profesionale remarcabile, distincții, premii naționale și internaționale obținute în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015.
 4. Societate civilă:
  1. Implicare civică și promovarea valorilor specifice unei culturi de factură democratică (în general).
  2. Acțiuni de impact național și/sau internațional întreprinse în această direcție (octombrie 2014 – septembrie 2015).
 5. Diplomație publică:
  1. Personalități care, prin acțiunile desfășurate, au contribuit la sporirea prestigiului comunității locale pe plan național și internațional (în general).
  2. Rezultate de excepție obținute ca urmare a acestor activități în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015.
 6. Memorie și istorie:
  1. Eforturi remarcabile pentru recuperarea memoriei istorice locale și/sau naționale (în general).
  2. Editarea și/sau publicarea unei lucrări de excepție cu temă istorică, organizarea de evenimente specifice relevante în acest sens (octombrie 2014 – septembrie 2015).
 7. Jurnalism:
  1. Recunoașterea la nivel național și/sau internațional a rezultatelor activității în domeniul jurnalismului (în general).
  2. Existența unui demers jurnalistic relevant în perioada pentru care se acordă premiul (octombrie 2014 – septembrie 2015).
 8. Tinere valori:
  1. Distincții, premii naționale și internaționale (în general).
  2. Rezultate deosebite obținute în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015.
 9. Sănătate:
  1. Distincții, premii naționale și internaționale (în general).
  2. Rezultate științifice și profesionale remarcabile obținute în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015.
 10. Antreprenoriat:
  1. Impact major al activității manageriale la nivel social.
  2. Investiții deosebite în oameni, tehnologie și calitate.
  3. Rezultate financiare și manageriale remarcabile în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015.

Art. 4. Perioada 31 iulie 2015 – 15 septembrie 2015 va fi destinată propunerilor pentru nominalizări din cele 8 județe participante. Acestea pot fi făcute de către persoane fizice, instituții, organizații și mass-media.

Art. 5. Perioada 16 septembrie 2015 – 15 octombrie 2015 va fi destinată analizei propunerilor pentru nominalizări, care vor trece printr-un prim filtru în cadrul redacției revistei, iar apoi vor fi trimise spre validare Juriului Național.

Art. 6. Pentru fiecare categorie Juriul Național va stabili câte 8 nominalizați, respectiv câte unul din fiecare județ al Regiunii Nord-Est, și din orașele Chișinău și Cernăuți.

Art. 7. O personalitate/organizație poate fi nominalizată pentru mai multe categorii.

Art. 8. Din rațiuni de imparțialitate și transparență nu pot fi nominalizate în cadrul campaniei persoanele (sau rudele acestora) implicate în activități de organizare, sponsorizare sau de parteneriat.

Art. 9. În perioada 16 octombrie – 6 decembrie 2015 publicul va putea vota candidații preferați prin intermediul sistemului electronic pus la dispoziție pe site-ul www.oameniitimpului.ro.

Art. 10. Într-un interval de 24 de ore se permite acordarea unui singur vot de pe aceeași adresă de IP, pentru un singur candidat din fiecare categorie.

Art. 11. În scopul protejării valorilor Campaniei, rezultatele finale ale etapei de votare publică vor fi supuse unui proces suplimentar de jurizare și validare. Voturile online vor conta în proporție de 40%, iar decizia Juriului Național va avea o pondere de 60% pentru desemnarea câștigătorilor. Câștigătorul fiecărei categorii va fi desemnat în urma deliberării Juriului Național al Galei.

Art. 12. Juriul este format din 10 membri, specialiști și/sau profesioniști în câte unul/una dintre domeniile/categoriile pentru care se acordă premiile, cu recunoaștere în plan național și/sau internațional. Juriul este prezidat de directorul revistei de cultură contemporană Timpul.

Art. 13. Premiile Campaniei constau în conferirea Trofeului Oamenii Timpului, precum și în recompense financiare. Premiile se vor anunța public și se vor acorda în cadrul Galei Oamenii Timpului, care se va desfășura pe 12 decembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Art. 14. În mod excepțional, Organizatorul poate acorda premii speciale și altor personalități sau instituții care ating standardele de excelență ale domeniului în care activează.

Art. 15. Nu pot fi nominalizate persoanele care au în curs de derulare procese de natură administrativă și/sau penală în justiție.

Art. 16. Membrii Juriului Național nu dețin funcții de conducere la nivelul unor organizații politice și/sau instituții politice.

Art. 17. Utilizatorii site-ului www.oameniitimpului.ro își dau acordul ca datele personale furnizate să fie folosite în scopul primirii de informări periodice din partea Organizatorului, cu o frecvență nu mai mare de o dată la două săptămâni. Ulterior, utilizatorii pot opta pentru dezabonarea de la sistemul electronic de informare.

Art. 18. Producătorul Campaniei este Adenium.

Art. 19. Organizatorul se obligă să respecte prevederile Legii nr. 677/2001, privind protecția datelor personale stocate pe durata concursului. Ca atare, Organizatorul se angajează să păstreze confidențialitatea datelor personale ale participanților/câștigătorilor și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial și legislației în vigoare.

Art. 20. Regulamentul Oficial este disponibil pentru toți cei interesați, pe site-ul www.oameniitimpului.ro. Participarea la această campanie implică respectarea tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial.

Juriul National al Galei Oamenii Timpului are următoarea componentă:

Radu Vancu, scriitor (Literatură) Cătălin Sava, realizator TVR (Arte) Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultății de Istorie, Universitatea București (Educație & Cercetare) Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civilă) Prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (Diplomație publică) Dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporană din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie) Prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician și critic literar (Jurnalism) Ion Caramitru, actor, Directorul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București (Tinere valori) Prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, Vicepreședinte al Federației Mondiale de Neurochirurgie (Sănătate) Bogdan Pițigoi (Antreprenoriat) Prof. univ. dr. Daniel Sandru, Directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL, în calitate de Președinte al Juriului.

Top final cu 7884Astăzi toţi cei 7.884 de oameni care aţi votat, aţi făcut istorie şi memorie. Mă înclin respectuos în faţa dumneavoastră şi vă mulţumesc în numele meu şi al domnului profesor Corneliu Stoica.
Astăzi noi am învins. Putem să ne mândrim că suntem contemporani cu un "Om al timpului", ce locuieşte în frumoasa staţiune turistică Târgu-Ocna.
De acum, conform regulamentului ce spune că: "În scopul protejării valorilor Campaniei, rezultatele finale ale etapei de votare publică vor fi supuse unui proces suplimentar de jurizare și validare. Voturile online vor conta în proporție de 40%, iar decizia Juriului Național va avea o pondere de 60% pentru desemnarea câștigătorilor. Câștigătorul fiecărei categorii va fi desemnat în urma deliberării Juriului Național al Galei." Să sperăm că juriul va lua în calcul dorinţa tuturor celor care au votat şi au ştiut câte a realizat domnul profesor pentru Valea Trotuşului. Acum decizia finală aparţine juriului format din... Juriul National al Galei Oamenii Timpului are următoarea componentă:

Radu Vancu, scriitor (Literatură) Cătălin Sava, realizator TVR (Arte) Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultății de Istorie, Universitatea București (Educație & Cercetare) Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civilă) Prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (Diplomație publică) Dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporană din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie) Prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician și critic literar (Jurnalism) Ion Caramitru, actor, Directorul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București (Tinere valori) Prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, Vicepreședinte al Federației Mondiale de Neurochirurgie (Sănătate) Bogdan Pițigoi (Antreprenoriat) Prof. univ. dr. Daniel Sandru, Directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL, în calitate de Președinte al Juriului.

Dacă am face un calcul matematic şi dacă am lua în calcul că aceeaşi persoană a votat în fiecare zi, timp de 52 de zile (cât a ţinut votarea), atunci putem spune că aproximativ 151 de persoane au crezut cu sufletul şi inima în acest om.
Dar...această statistică este doar un calcul matematic, şi cred că sunt cu mult mai mulţi oameni ce cred în valori, în principii şi în cultură şi istorie.
Vă mulţumesc tuturor !

Corneliu StoicaCine este domnul profesor Corneliu Stoica?

Corneliu Stoica (n. 1950) este istoric, scriitor, publicist, profesor la Colegiul Național „Costache Negri”, Târgu Ocna, președinte al Asociației „Costache Negri”. A publicat volumele: Dicționarul istoric al localităților trotușene (1997), Istoria orașului Târgu Ocna din cele mai vechi timpuri pînă la 1918 (1995), Târgu Ocna, oraș istoric și turistic (ghid turistic) (2002), Valea Trotușului. Enciclopedie (2006, prima enciclopedie din România dedicată unui bazin hidrografic), Valea Trotușului de odinioară în cărți poștale ilustrate (1899 – 1939) (2014, premiul „Vermeil Mare” la expoziția internațională Librafila, 2015), a realizat filmul documentar Târgu Ocna, Salzburgul României (2007).

Nominalizarea pentru categoria Memorie și istorie a fost făcută realizarea primului ghid turistic dedicat prezentării unui bazin hidrografic din România în manieră enciclopedică. Trotus Valley Visual tourist guide (Valea Trotușului. Ghid turistic vizual) (2014) oferă cea mai amplă bază documentară privitoare la geografia, istoria, demografia, economia, cultura, structura și obiectivele turistice (pensiuni, monumente, biserici etc.) de pe Valea Trotușului.

VOTAŢI PROFESOR CORNELIU STOICA !

 

 

 Alegerea publicului...
Clip video realizat de Nometra Production şi dedicat OAMENILOR TIMPULUI ce au fost aleşi de public, nu de juraţi...!

Ultima modificare la Vineri, 10 Noiembrie 2017 15:38
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

 • Banner
Statistici Trafic