1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

O tânără arhitectă iubeşte oraşul mai mult ca edilii

Scris de  Administrator 14 August 2020 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(2 voturi)

O tănără arhitectă din oraşul Galaţi, ce a terminat de curând Facultatea de Arhitectură şi urbanism Ion Mincu din Bucureşti, a avut ca temă pentru licenţă realizarea şi proiectarea unui centru de aquaterapie.
Din dragoste pentru acest frumos oraş al nostru, a ales localitatea Târgu-Ocna, pentru realizarea unui frumos centru modern, de tratament prin aquaterapie, într-o zonă uitată de autorităţile locale. Acesta ar putea fi amplasat la intrarea în frumoasa staţiune turistică Târgu-Ocna, cum vii dinspre Comăneşti, pe partea dreaptă.
Avem nevoie de asemenea talente, ce fac totul din pasiune.
Vă las să citiţi frumoasa ei prezentare, alături de proiectul realizat de ea.
Sperăm ca viitorul să ne arate în fapte, pasiunea prezentului.

vertical prz

CENTRU DE AQUATERAPIE – TÂRGU OCNA

arh. FRĂTIȚA DORA

ARGUMENT

Motivul principal pentru alegerea temei este legat de revitalizarea unui model de dezvoltare generat de potențialul balnear al apelor minerale locale. Atracția spre acest subiect a fost generată și de dorința de reactivare a amintirilor, timpul petrecut în copilărie împreună cu familia “în concediu la băi” și de Povestea balului de la Slănic Moldova, Cazinoul.

DESCRIERE SIT

Staţiunea de interes naţional Târgu-Ocna este situată în partea de V a Moldovei, în imediata apropiere a oraşului Slănic Moldova, la doar 12 km, cele două staţiuni alcătuind o zonă cu proprietăţi balneoclimaterice care se completează.

Numele localităţii Târgu-Ocna vine de la imensa bogăţie de sare care a fost exploatată din cele mai vechi timpuri. În această zonă există numeroase atracţii turistice naturale cum ar fi: apele minerale, salina, condiţiile climaterice favorabile, frumuseţea şi varietatea peisajului, care împreună cu patrimonial cultural, constituie un cadru optim pentru dezvoltarea localităţii Târgu-Ocna. Aceasta este cunoscută și pentru factorii naturali balneoterapeutici - climatul sedativ, izvoarele de ape minerale și mediul din salina, apele minerale sulfuroase, clorurate, sodice, slab bicarbonatate și hipotone - folosite atât în cură internă cât şi externă.

Regimul eolian este favorabil zonei, dominante fiind vânturile de V si SV, iar temperaturile sunt moderate.

AMPLASAMENT

Situl propus se află în orașul Târgu-Ocna, Județul Bacău, pe strada Republicii, la ieșirea spre Comănești și Slănic Moldova, mărginit de râul Trotuș în partea de sud si DN 12 in partea de N – doua linii importante de mişcare, drumul şi apa.

OBIECTIV TEMĂ

Dorința de revitalizare a vechilor orașe turistice prin aducerea la suprafață a motoarelor aquaterapiei și a turismului balnear.

CONCEPT

Simularea unui contrast între construit şi neconstruit, o arhitectură care se desprinde de pământ și devine parte a naturii, rupând forme care se ridică asemenea munților, prin introducerea simbolului cristalului cenuşiu de sare. Proiectul este un omagiu adus peisajului. De-a lungul timpului, arhitectura încearcă să se adapteze mediului său, devenind o parte a acestuia.

DESCRIERE CONCEPT

Proiectul cuprinde facilități cu saloane și băi de tratament special amenajate pentru bolnavi și turiști indiferent de categoria de vârstă.

Odată cu realizarea unui astfel de centru se vor puncta și niște aspecte importante: se vor asigura locuri de muncă pentru locuitorii orașului Târgu-Ocna dar și nu numai, orașele învecinate – Bacău, Comănești, Onești vor fi și ele avantajate (doctori, asistente, instructori, băieșițe, îngrijitoare, tehnicieni, femei de serviciu etc), atracția unor noi investiții în zonă și posibilitatea de extindere a centrului, posibilitatea obținerii rezultatelor cu impact direct asupra calității vieții oamenilor.

Aflându-se în oraș, vor putea beneficia de serviciile oferite de clinica nu numai turiștii, ci oricine va dori o consultație rapidă sau va avea nevoie de orice fel de terapie sau pur si simplu de o zi de relaxare.

Se dorește realizarea unei construcții sustenabile ce nu afectează mediul înconjurator sau sănătatea populației și nu este o sursă generatoare de poluanți.

CONCLUZIE

În concluzie, profitând de darurile oferite de natura, este un prilej de a dezvolta o zona de turism balnear.

Costrucţia se bazează pe cât mai puţin consum, din aceasta cauza domina plinul, iar curtea de lumina oferă o zona prin care se poate crea cantitatea optimă de lumina şi ventilaţie naturală. Aceasta are o dinamică statica, o orizontalitate a volumetriei şi a funcţionalităţii.
În speranţa că vor fi doritori sau investitori care văd frumuseţea locului, calitatea naturală a izvoarelor şi potenţialul turistic al zonei, închei această prezentare cu gândul că orice pasiune poate fi îndeplinită dacă există iubire pentru sănătate şi ţară.

Ultima modificare la Vineri, 14 August 2020 14:52
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
Mai multe din aceasta categorie: « Un studiu de luat în seamă
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic