1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

O lecţie de viaţă dată de ISTORIE. Învătaţi ceva din ea...?

Scris de  Administrator 05 Februarie 2017 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Să vă mărturisesc ceva. Da...recunosc şi eu că am votat cu PSD-ul în tinereţe. Am votat cu Ion Iliescu de vre-o câteva ori, cu Adrian Năstase când candidase şi el. Dar dintr-un anumit moment a început să-mi atragă atenţia CONŞTIINŢA. Îmi aprinsese un bec numit DEJA-VU. Am conştientizat că de ceva ani ni se tot promit “fapte măreţe” în următorii 4 ani, dar la finalul lor, cel care eram prostit eram tot EU. Nu ştiu de ce dar ceva îmi spunea că îmi încalc valorile şi principiile mele morale. Acel ceva era CONŞTIINŢA. Ea mă avertiza de acest lucru. Am început să caut toate pliantele din anii în care erau campanii electorale. Citindu-le după 4 ani, îmi dădusem seama cât de “manipulat” am fost şi cât de mult am crezut în ei.

Apoi...procurorii au început să-mi confirme că mă înşelasem amarnic. Mi-am bătut singur joc de ONOAREA mea, de DEMNITATEA mea, DE RESPECTUL pe care trebuie să-l acord EROILOR acestui neam ce şi-au dat viaţa în Războiul de independenţă, în Primul Război mondial, la Revoluţie în 1989, la Mineriadele din anii 1990. Am început să mă întreb cine sunt eu ca să votez contra ROMÂNIEI mele. Votând în continuare cu hoţi, cu pungaşi, cu oameni ale căror singure scopuri sunt de a sluji propriilor lor interese de grup, de partid sau de afaceri. Partide ce se înfing ca o căpuşă în bugetul local sau în bugetul ţării, sugându-l spre propriile lor interese. Cum pot singur să fac rău ţării mele ? De fapt am conştientizat că tot ce se întâmplă se întâmplă datorită MIE. Pentru că am votat şi votez în continuare cu corupţi. Eu îi ţin în libertate, dându-le imunitate în parlament .

In strada 2017Din acel moment m-am oprit în a mai face rău ŢĂRII. Ştiu că am greşit şi ştiu că pot fi “prostit” din nou de alţi viitori candidaţi la conducerea ţării sau la conducerea administraţiei locale. Dar am ÎNVĂŢAT UN LUCRU. Ştiu cu cine NU voi mai vota pe viitor. Ştiu că nu voi mai vota cu cei care, acum 4 ani, mi-au promis multe şi au făcut altceva. Fiecare om greşeşte în viaţă. Nimeni nu este perfect. Dar avem voie să greşim o singură dată, pentru că dacă greşeşti şi a doua oară deja este o alegere. Alegi să greşeşti doar pentru că ai avea ceva de câştigat. Altfel nu ai mai greşi. Dar vezi pe ce calci pentru greşeala pe care o faci....!

Ei trebuie să înţeleagă că ocupă aceste funcţii nu datorită susţinerii vre-unui examen de admitere, şi datorită capacităţilor lor intelectuale, au ieşit pe primul loc, ocupând podiumul administraţiei locale sau al parlamentului. Nu mai vorbesc de preşedinţie. Nu...ei ocupă acele funcţii datorită votului meu. Datorită votului dumneavoastră. Datorită votului cetăţenilor oneşti, demni care au ieşit la vot şi nu au stat acasă. Şi-au exprimat bine sau nu, un crez. Dacă acest crez le-a fost încălcat, atunci ştiu sigur că nu voi mai vota vre-odată cu acel partid sau candidat. Voi vota cu altcineva. Dacă şi acesta nu îmi va îndeplini crezul, voi continua să votez cu altul, până într-o zi, când cineva va fi demn de a mă reprezenta conform cu valorile şi principiile pe care EU le deţin.

Nu poţi participa la dărâmarea propriei tale ţări continuând să votezi tot cu aceleaşi personaje. Asta înseamnă că chiar tu distrugi viitorul propriilor tăi copiii.

Ştiu...în toţi aceşti ani cei care au ales parlamentul şi preşedintele au fost în mare majoritate pensionarii şi cei asistaţi social, sau oameni care încă mai cred în ROMÂNIA. Sunt părinţii noştrii care stau în faţa televizoarelor şi sunt “prostiţi” de ce primesc acolo. Ei nu mai au puterea să simtă sau să caute adevăratele informaţii. Ei văd doar pensia lor şi doar asta îi interesează. Dar nu se gândesc şi la viitorul propriilor lor copiii. Atât de egoişti au ajuns încât dacă le spui că nu e bine să voteze cu cei cu care doresc, te contrazic spunându-ţi: “ - Dar ce ştii tu...! Tu nu vezi că doar ăştia ne măresc pensiile...!

Este păcat că suntem atât de modeşti, unii dintre noi, încât am ajuns să ne călcăm în picioare propriile noastre valori, date de EDUCAŢIE.

Theodora SotcanDoamna deputat Theodora Şotcan, târgocneancă, spunea pe contul său de facebook, că: “…Salariile din educaţie şi sănătate sunt atât de mici că mi se pare indecent să aduc în discuţie unele criterii, tinerii trebuie să fie sprijiniţi în continuarea studiilor (oamenii educaţi sunt greu sau chiar imposibil de manipulat), noi, toţi trebuie să ne respectăm părinţii şi să facem pentru ei tot ceea ce ne stă în putinţă. Crezi că toate acestea sunt praf în ochi…? Eu cred că este un început al unui drum corect.

Acum în urma acestei postări stau şi mă întreb: Oare cine o fi cel educat….? Cel care iese în stradăpentru a protesta împotriva unei legi ce este dată pentru a elibera nişte puşcăriaşi din închisoare, sau cel care stă în cadrul unui partid corupt, doar pentru că salariul de professor era sub demnitatea umană şi nu-i ajungea, putând astfel să-şi încalce valorile şi principiile doar pentru a ieşi cu o pensie…”specială”. Despre ce vorbim domnilor aici ?

Tragem concluzia că până şi oamenilor educaţi, le cad valorile şi principiile doar pentru bani, pentru funcţie sau pentru alte beneficii pe care profesorii nu le vor avea niciodată. Trebuie să înţeleagă votanţii că atunci când votează cu o persoană, de fapt o trimite la un salariu exceptional de bun, plătit tot din banii lor. Mă aşteptam la o demisie de onoare, aşa cum alţi colegi de ai ei au făcut-o. Dar mi-am dat seama că a preferat pensia specială şi salariul pe care un profesor nu îl va avea niciodată. Mai precis a preferat să-şi calce în picioare valorile şi principiile ce le avea ca profesor, în favoarea banilor luaţi ca deputat. No comment...! Vă preferam profesor în continuare.

Un om îl poţi cunoaşte nu prin vorbele spuse ci prin faptele făcute. Stau şi vă întreb pe toţi acum, dacă doamna deputat a făcut vre-un proiect în cadrul primăriei, cât timp a fost consilier local la Târgu-Ocna…? De aici a sărit la judeţ, ocupând funcţia de consilier judeţean, acum. Cât a fost consilier judeţean a realizat vre-un proiect spre beneficiul staţiunii turistice Târgu-Ocna...? Dacă cumva greşesc vă rog să mă contraziceţi. Chiar vă provoc să fiţi contra mea atâta timp cât aveţi valori şi principii morale demne de a vi le urma. Nu accept în schimb păreri ale unor oameni ce au “pupat” fundul persoanelor cu care au votat, doar pentru că datorită ei sunt angajate prin diferite servicii sub “administrarea” partidului, sau au beneficii de pe urma ei.Pe cât punem pariu că în următorii 4 ani va repeta tot ce a făcut ca consilier la Târgu-Ocna sau ca consilier judeţean la Bacău. Adică doar va încasa salariul şi atât...! Şi va rămâne şi cu o pensie ce BATE pensia de profesor...! ;)

Doar pentru voi va rămâne în istorie...pentru România NU...! Ca profesor aveaţi demnitate, respect şi valori excepţionale. Ar fi trebuit să rămâneţi acolo. Să luaţi un salariu de profesor şi o pensie ca de profesor. Asta înseamnă demnitate, onoare şi respect. Banii nu aduc fericirea, cu toate că toţi ar spune că da.

Dacă credeţi asta atunci vă rog să-mi spuneţi şi mie unde găsiţi un magazin în care veţi găsi de cumpărat onoare, demnitate, integritate, respect, bun simţ şi lista poate continua.

În aceste zile câţiva târgocneni au ieşit în stradă. Pot spune că aceste persoane sunt EDUCATE. Sunt EDUCATE în a face diferenţa dintre ce e bine şi ce e rău. Ştiu fără să fie avocaţi sau jurişti că această lege este pentru a favoriza anumite persoane. Şi chiar nu îţi trebuie facultate pentru aţi asculta valorile interioare. Ceea ce trebuie să învăţăm cu toţii este această lecţie dată de cei pe care unii dintre dumneavoastră i-aţi votat. Mă înclin cu reverenţă în faţa celor care şi-au păstrat valorile şi au ieşit în stradă.

În 2020 trebuie să ieşiţi cu toţii la vot şi să votaţi conform cu valorile şi principiile dumneavoastră. Să conştientizaţi că ceea ce faceţi , faceţi pentru viitorul copiilor voştri, pentru nepoţii voştri, pentru voi ca tineret. În 2016 foarte mult tineret a stat acasă. Dar în 2020 trebuie să nu mai faceţi tot aceeaşi greşeală.

E dreptul vostru de a vă implica la construirea României. Ştiţi măcar cu cine NU trebuie să mai votaţi. Iar dacă nu v-au încalcat valorile şi principiile de viaţă, atunci votaţi în continuare cu aceleaşi persoane. Dar lăsaţi-vă pentru 3 secunde interesele pe care le aveţi, afacerile pe care le-aţi pierde dacă NU aţi vota cu un anumit partid, candidat etc… Încercaţi în acele 3 secunde, cât puneţi ştampila de vot pe cineva, să votaţi DOAR conform cu valorile şi principiile dumneavoastră de viaţă.

Valori ce trebuie să includă ONOARE, DEMNITATE, RESPECT, INTEGRITATE…etc. Chiar dacă veţi pierde bani, sunt sigur că destinul vă va întoarce roata şi veţi câştiga poate, mai mult decât aţi crede. Dar…ştiţi că nu v-aţi călcat în picioare persoana dumneavoastră.

Viaţa ne oferă lecţii iar noi trebuie să le învăţăm la timpul lor. Dar tot viaţa are un mod foarte pervers de a ne plesni peste faţă, atunci când nu învăţăm lecţia. Ne-o repetă…! Aşadar…învăţaţi lecţia atunci când trebuie, nu uitaţi trecutul şi istoria ţării, păstraţi-vă valorile şi principiile morale de viaţă sănătoase, nu vă lăsaţi manipulaţi de nimeni şi creaţi un viitor mai bun pentru voi…! Pentru noi…pentru toţi.

Atunci când nu vom mai permite să ne minţim noi înşine, să fim schimbarea pe care dorim să o vedem în alţii, DOAR atunci vom putea schimba ROMÂNIA....!

 

Ultima modificare la Duminică, 05 Februarie 2017 16:00
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic