1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Modificări cu privire la examenul de absolvire al agenţilor de penitenciare

Scris de  Administrator 12 Septembrie 2012 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Metodologia reglementeaza organizarea si desfasurarea examenului de absolvire pentru evaluarea si certificarea competentelor profesionale pentru calificarea de agent de penitenciare la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

Dupa finalizarea cursurilor, elevii sustin examenul de absolvire pentru evaluarea si certificarea competentelor profesionale, in perioada stabilita in Planul de invatamant al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna, aprobat de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Examenul de absolvire consta in sustinerea probelor scrise si orale pentru verificarea teoretica a cunostintelor si competentelor dobandite in domeniile Teorie si practica penitenciara si Stiinte juridice si socioumane, precum si parcurgerea unui stagiu de practica pentru verificarea si evaluarea deprinderilor si abilitatilor practice necesare pentru exercitarea profesiei de agent de penitenciare.

In cuprinsul metodologiei se introduce o noua sectiune cu privire la organizarea si desfasurarea stagiului de practica pentru verificarea si evaluarea deprinderilor si abilitatilor practice.

In stagiul care se organizeaza in cadrul unitatilor penitenciare pot fi repartizati numai elevii care au promovat probele scrise si orale din cadrul examenului de absolvire, acesta avand o durata de 8-12 saptamani.

La finalizarea stagiului de practica elevii sunt apreciati cu calificativul corespunzator sau necorespunzator, in conformitate cu evaluarea la urmatoarele obiective: deprinderi si abilitati profesionale; trasaturi comportamentale si deontologie profesionala.

Dupa promovarea examenului de absolvire, elevilor li se elibereaza un certificat de absolvire

Prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, absolventii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna sunt numiti ca functionari publici cu statut special definitivi si li se acorda gradul profesional de agent de penitenciare.

Sursa: Juridice

Ultima modificare la Marţi, 20 Noiembrie 2012 20:32
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic