1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Hramul unei biserici închinată eroilor ce şi-au dat viaţa pe meleagurile noastre.

Scris de  Administrator 22 Ianuarie 2018 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Ziua de 20 ianuarie se înscrie în linia marilor sărbători ale acestei luni, Gerar, în care sunt prăznuiți unii dintre cei mai mari Sfinți Cuvioși ai Bisericii noastre Ortodoxe strămoșești.. Începând cu pomenirea Sf. Cuv. Serafim de Sarov, a Sf. Cuv. Antipa de la Calapodești, unul din ocrotitorii Eparhiei noastre, a Sf. Cuv. Teodosie cel Mare, a Sf. Cuv. Antonie cel Mare și alții, ajungem în măreața zi în care este prăznuit Sf. Cuv. Eftimie cel Mare, ocrotitorul spiritual al Schitului de pe Dealul Cireșoaia, un loc plin de istorie și jertfă.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un sobor impresionant de preoți, sub protia părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, s-a alăturat părintelui Protosinghel Claudiu Panțiru, egumenul acestui așezămând monahal, înălțând rugăciuni către Dumnezeu, nădăjduind în mijlocirea Sf. Cuv. Eftimie cel Mare către Părintele Ceresc pentru mântuirea noastră.
Încă de la primele ceasuri ale dimineții, creștinii evlavioși ai Văii Trotușului, trecând peste condițiile grele ale iernii, au pornit în pelerinaj spre acest colț de rai, spre Schitul eroilor neamului românesc, pentru a se afla sub mantia marelui Cuvios, dar și pentru a-și aduce jertfa lor în cinstea eroilor.
În cadrul Sfintei Liturghii s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru vrednicul de aducere aminte Arhiepiscopul Eftimie, ca unul care l-a avut ca ocrotitor pe Sf. Cuv. Eftimie cel Mare și care a binecuvântat înființarea acestui așezământ. Au fost pomeniți și eroii neamului românesc care s-au jertfit pe toate câmpurile de luptă, în lagăre sau în închisori, pentru apărarea patriei și a credinței noastre strămoșești.
În cuvântul de învățătură, părintele protopop Ioan Bârgăoanu a punctat câteva aspecte din viața Sf. Cuv. Eftimie cel Mare, urmând ca a doua parte a cuvântului său să se axeze pe cinstirea care se cuvine a fi adusă înaintașilor noștri, eroilor neamului, precum și vrednicului de pomenire Arhiepiscopul Eftimie.
La sfârșitul slujbei, credincioșii prezenți la hramul Schitului au fost ospătați din darurile pregătite cu deosebită dragoste de părintele Protosinghel Claudiu Panțiru împreună cu binefăcătorii acestei obști monahale.
Să avem binecuvântarea Sf. Cuv. Eftimie cel Mare, unul dintre marii nevoitori ai Bisericii, și care, datorită vieții sale ascetice și a mărturisirii ferme a credinței ortodoxe, s-a alăturat marilor Cuvioși ai Ortodoxiei.

Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic