1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Educaţie şi prevenire-situaţii de urgenţă 112

Scris de  Administrator 23 Mai 2012 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

În contextul evocat, în zilele de 23 şi 24 mai 2012, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, asistent universitar Lăcrămioara BOZ – expert în situaţii de urgenţă va susţine prelegeri interactive combinate cu exemple practice pentru elevii de la cursul de pregătire a agenţilor de penitenciare cu durata de 1 an, seria 2011 – 2012.

La această acţiune va fi prezent şi colonel Eugen Florin DINCĂ din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Bucureşti.

Prelegerile au ca temă „Modalităţi de acordare a primului ajutor” şi se vor desfăşura în sala de festivităţi şi în sala de sport din cadrul instituţiei.

Acţiunea va consta în derularea activităţilor ce vizează:

-                      Instruirea privind comportamentul corect în situaţii de urgenţă cauzate de cutremur şi incendiu, apărarea propriei vieţi şi salvarea victimelor;

-                      Instruirea privind deprinderea modalităţilor corecte de acordare a primului ajutor în situaţiile medicale de urgenţă şi anunţarea acestora la 112: pansarea plăgilor; intervenţia prin manevre de resuscitare cardio-respiratorie (în situaţii de stop cardiac: înec, electrocutare, traumatisme severe, accidente rutiere etc.), manevrarea şi transportul persoanelor care au suferit fracturi de bazin sau de coloană vertebrală.

Menţionăm, de asemenea că, în baza aceluiaşi protocol, în perioada 15 – 16 mai 2012 s-a desfăşurat programul „Educaţie pentru siguranţă tinerilor”. Programul s-a derulat în două etape, astfel: în data de 15 mai, la sediul ŞNPAP Tg.Ocna a avut loc un training  în cadrul căruia un număr de 26 elevi ai ŞNPAP şi 15 elevi ai Colegiului Naţional „Costache Negri” Tîrgu Ocna au fost pregătiţi în vederea organizării şi susţinerii unor activităţi de educaţie în instituţiile de învăţământ, în scopul prevenirii sau limitării efectelor negative caracteristice situaţiilor ce pun în pericol viaţa şi sănătatea tinerilor, iar în data de 16 mai,  cei 26 elevi ai ŞNPAP au desfăşurat activităţi de educaţie şi prevenire la Şcoala cu clasele I-VIII nr.1, la Colegiul Naţional „Costache Negri” şi la Şcoala nr.3 – structură de învăţământ a Şcolii nr.2 din Tîrgu Ocna. Pregătirea tinerilor în cadrul programului a fost asigurată de asistent universitar Lăcrămioara Boz. Din partea ŞNPAP Tîrgu Ocna, activitatea a fost coordonată de directorul adjunct pentru învăţământ - comisar şef de penitenciare Antuaneta RADU şi şeful catedrei ,,Instrucţia tragerii şi pregătire fizică” - comisar şef de penitenciare Virgil NECHITA.

Scopul acestor activităţi vizează pregătirea şi antrenarea elevilor pentru gestionarea situaţiilor critice de urgenţă

112-SNPAP-Targu-Ocna 0001112-SNPAP-Targu-Ocna 0002112-SNPAP-Targu-Ocna 0003112-SNPAP-Targu-Ocna 0004

 

 

 

 

 

112-SNPAP-Targu-Ocna 0005112-SNPAP-Targu-Ocna 0006112-SNPAP-Targu-Ocna 0007112-SNPAP-Targu-Ocna 0008

 

Ultima modificare la Marţi, 20 Noiembrie 2012 22:02
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic