1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Drapelul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” din Sfântu Gheorghe a fost decorat

Scris de  Administrator 09 Martie 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)
Drapelul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” din Sfântu Gheorghe a fost decorat, în semn de apreciere a militarilor şi a  activităţii depuse de aceştia de-a lungul timpului, Ordinul „Virtutea militară în grad de cavaler cu însemn pentru militari”.

Ceremonia de decorare a drapelului de luptă a Batalionului din Sfântu Gheorghe a avut loc vineri, începând cu ora 10:00, în prezenţa şefului Statului Major, general-locotenent Nicolae Ciucă, ÎPS Andrei Făgărăşanu, episcopul Covasnei şi Harghitei, prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, preşedintelui Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, deputatului Horia Grama, senatorului Marius Obreja, precum şi  a rezerviştilor, veteranilor, militarilor şi rudelor acestora.

„În temeiul  prevederilor articolului 94 lit. A şi l art. 100 din Constituţia României republicată, ale art. 4 alin 1, ale art. 8 lit. a şi ale art. 10 din Legea 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României republicată, având în vedeere propunerea ministrului Apărării Naţionale, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru înalt profesionalism şi a rezultatelor obţinute de presonalul unităţii în îndeplinirea acţiunilor încredinţate în cadrul exerciţiilor naţionale şi internaţionale, contribuind în acest fel la promovarea unei imagini profesioniste a Armatei Române, preşedintele Româneiei decretează: Se conferă Ordinul „Virtutea militară în grad de cavaler cu însemn pentru militari” drapelului de luptă al Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”. Semnează preşedintele României, Klaus Iohannis”, s-a comunicat către cei prezenţi la ceremonie.

Decorarea drapelului Vanatori de munte 2015-KitTV-1Ministrul MApN Mircea Duşa, a decorat drapelul Batalionului din Sfântu Gheorghe, mulţumind militarilor pentru vitejia şi profesionalismul de care aceştia au dat dovadă de-a lungul timpului. Acesta nu i-a uitat nici pe cei care au contribuit la istoria acestui Batalion, amintind de veteranii care au luptat pentru eliberarea Adealului, Ungariei sau Cehoslovaciei. „Acest Batalion a fost apreciat, în timp, şi pentru ceea ce a făcut în perioada 44-45, vitejia şi profesionalismul militarilor din Batlionul 22 Vânători de Munte Cireşoaia este una recunoscut de istorie, pentru că au participat la luptele pentru eliberarea Ardealului, la luptele pentru eliberarea Ungariei şi Cehoslovaciei. (…) Apreciem activitatea militarilor de la Sfântu Gheorghe de azi şi de ieri. Ca o apreciere a activităţii depuse de dumneavoastră, am propus preşedintelui României decorarea drapelului de luptă şi vă mulţumesc şi apreciez în mod deosebit ceea ce faceţi, şi faptul că militarii din trupele de Vânători de Munte sunt militari deosebiţi, sunt trupele de elită a Armatei Române şi sunt pregătiţi să facă faţă oricărei misiuni, atât în interiorul ţării pentru apărarea graniţelor şi a suveranităţii României, dar şi în misiuni externe, alături de partenerii nostri din NATO şi din Uniunea Europeană”, a încheiat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale (MapN) Mircea Duşa, a declarat la festivitatea de aniversare  a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” din Sfântu Gheorghe, că militarii acesteia vor lua parte la o nouă misiune în Afganistan, alături de Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc – de care aparţine batalionul -  şi de Brigada din Bistriţa.

Potrivit ministrului MApN, Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, face parte din trupele de elită ale Armatei Române care sunt pregătite să facă faţă tuturor misiunilor militare din teatrele de operaţii din Afganistan, Irak, misiuni NATO şi ale Uniunii Europe, cât şi pentru apărarea ţării.

Decorarea drapelului Vanatori de munte 2015-KitTV„Urmează ca militarii de la Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea-Ciuc de care aparţine batalionul, împreună cu Brigada din Bistriţa, să participe la teatrele de operaţiuni din Afganistan. Au misiunea de sprijin, Resolute Support, aşa cum este cunoscută. Urez în continuare sănătate şi la mulţi ani militarilor din Batalinul 22 de la Sfântu Gheorghe, foştilor militari şi foştilor comandanţi pentru eforturile pe care le-au făcut în timp pentru ca această unitate să fie una de elită a Armatei Române”, a declarat Mircea Duşa în cadrul evenimentului de vineri.

Militarii Batalionului 22 Vânători  de Munte au participat la misiuni în Afganistan, Irak şi Balcani. În 2013 şi 2014, aceştia au luat parte la module de pregătire ale exerciţiilor multinaţionale în Marea Neagră, alături de infanteriştii marini americani.

Sursa: Mesagerul de Covasna

Mulţumesc pentru fotografii: KIT TV Oneşti

Ultima modificare la Luni, 09 Martie 2015 13:35
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic