1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Deschiderea noului an de învatamânt la SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 18 Octombrie 2012 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Iar dacă ar fi să exprim în cuvinte sentimentele EMANATE DE INVITAŢI la aniversarea a 15 ani de PROFESIONALISM ar fi acestea: Iertare, Uitare, Beatitudine, Indignare, Repulsie, Emoţie, într-un cuvânt....IUBIRE....de....OM. Se merită vizionat până la final acest film.

Deschiderea anului scolar constituie un eveniment deosebit pentru Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, atât pentru elevii care-i vor pasi pragul, cu sufletul încarcat de emotie si cu sperante privind cariera pe care urmeaza sa o îmbratiseze, dar si pentru colectivul scolii care va veni în întâmpinarea lor si va încerca cu întelepciune si decenta sa faca din aceasta institutie casa mintii si sufletului lor timp de un an.

Pentru Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare (SNPAP) acest eveniment este cu atât mai emotionant cu cât aici, la Tîrgu Ocna, se împlinesc 15 ani de la înfiintarea acestei institutii de învatamânt unica pentru sistemul administratiei penitenciare. Pentru marcarea momentului aniversar, au participat cadre didactice care si-au desfasurat activitatea în cadrul Scolii, pentru a rememora împreuna emotia „Începutului”.

Suntem mândri de valorile pe care le-am mostenit si de realizarile pe care, în timp, le-am adunat, încercând an de an sa devenim mai buni si mai performanti, sens în care ne propunem sa initiem activitati prin care sa dezvoltam institutia, astfel ca, în cadrul festivitatii, vom realiza lansarea Proiectului „MUZEUL PENITENCIARELOR ROMÂNESTI”.

Festivitatea s-a desfasurat în sala de festivitati a scolii si a avut ca momente importante: cuvântul de deschidere al directorului S.N.P.A.P. Tîrgu Ocna, predarea cheii scolii catre noua promotie de elevi, intonarea imnului Gaudeamus, vizionarea filmului de prezentare a scolii, marcarea momentului aniversar „15 ani de la înfiintarea Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare la Tîrgu Ocna”, prezentarea istoricului Scolii, prezentarea corpului profesoral si personalului auxiliar al scolii la data deschiderii anului scolar 1997 – 1998, înmânarea  diplomelor si plachetelor aniversare; discursul invitatilor de onoare, precum si al reprezentantilor Departamentului Institutiilor Penitenciare din Republica Moldova; lansarea proiectului „ Muzeul penitenciarelor românesti ”  si prezentarea proiectului, vizitarea scolii si dezvelirea Plachetei aniversare: „15 ani de la înfiintarea Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare la Tîrgu Ocna”.

Colectivul scolii va încerca prin toate mijloacele de care dispune sa puna piatra de temelie a pregatirii celor 200 elevi din România (170 barbati si 30 femei)  si 10 elevi (9 barbati si o femeie) din Republica Moldova  pentru viitoarea profesie.

În prezent, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna ofera viitorilor agenti de penitenciare pregatirea specifica domeniului executional penal. Procesul instructiv-educativ este asigurat de un personal format din profesori, psihologi, referenti, agenti instructori, întreg colectivul ocupându-se de formarea celor ce vor pune în aplicare prevederile legale privind executarea pedepselor si masurilor privative de libertate, vor mentine ordinea si disciplina în mediul penitenciar, in spiritul respectului demnitatii umane si care vor contribui la pregatirea persoanelor private de libertate pentru revenirea la viata sociala.

Fotografii de la eveniment gasiti AICI.

 

 

Ultima modificare la Marţi, 20 Noiembrie 2012 19:45
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic