1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Călătorie între cer şi pământ - 2015

Scris de  Administrator 24 Martie 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Un eveniment dedicat bicicliștilor revine în atenția publicului. "Călătorie între cer și pământ" este, la origine, o cursă de cross country care se desfășoară într-un cadru inedit: sub pământ, în salinele din Târgu Ocna. Evenimentul se bucură de un succes atât de mare, sub aspectul participării concurenților, încât se desfășoară de mai multe ori pe an. Cea mai nouă ediție a concursului pentru bicicliști "Călătorie între cer și pământ" urmează să aibă loc în data de 16 mai 2015, începând cu orele 12:00, la Târgu Ocna din județul Bacău. Cursa se va desfășura și la suprafață, dar și în subteran, în minele de sare.

Punctul de start este reprezentat de Piața Centrală din Târgu Ocna, iar concursul se desfășoară de-a lungul a 120 de minute. Se parcurg circa 3,5 km de drum asfaltat, prin oraș, apoi 4,5 km de drum forestier și, în fine, ultimii 3 km ai cursei au loc sub pământ, în salina din Târgu Ocna. Concurenții trebuie să coboare în salină, să parcurgă traseul impus pe suprafață de sare alunecoasă și apoi să iasă din salină și să parcurgă din nou tot circuitul, până la locul din care au luat startul. Cel mai rapid concurent, cu cele mai multe ture realizate, este declarat învingător.

Concursul eveniment "Călătorie între cer și pământ" este unul inedit și foarte apreciat de către concurenți, datorită provocărilor, dar și peisajelor asigurate de-a lungul traseului. Coborârea în salină se face la 240 metri sub pământ, în timp ce la suprafață, cel mai înalt punct al traseului este la altitudinea de 530 metri. Organizatoarea acestui eveniment este Societatea Națională a Sării, iar concursul este unicul din lume care presupune combinarea celor două trasee, la suprafața pământului și în adâncuri.

În ce privește concurenții din cadrul evenimentului "Călătorie între cer și pământ", există mai multe categorii de participanți: fete și băieți. În categoria bărbaților, înscrierile se fac pe subcategorii de vârstă, și anume între 18 și 29 de ani, între 30 și 39 de ani și peste 40 de ani. Costul înscrierii în cursă se ridică la suma de 60 ron, dar cei care achită până la 5 mai se bucură de o reducere, plătind 50 de ron.

Organizatorii concursului avertizează că traseul nu este unul tocmai simplu; dincolo de fantastica incursiune în salina din Târgu Ocna, concurenții vor descoperi chiar în timpul concursului tot soiul de surprize pregătite de-a lungul traseului.

Rezultatele concursului :

Categorie Loc Nume
ELITE Open Masculin 1 Marius Petrache Download rezultate complete
2 Duca Bogdan
3 Madaras Attila
4 Ilyes Ferencz
5 Rosioru Daniel
ELITE Open Feminin 1 Fodor Emese Download rezultate complete
2 Cojocaru Monica
3 Piringer Beata Adrienne
Masculin – 14 – 29 ani 1 Malnasi Jozsef Attila Download rezultate complete
2 Mindrescu Andrei
3 Marza Florin
Masculin – 30 – 39 ani 1 Zsolt Mathe Download rezultate complete
2 Peter Kazmer
3 Enache-Poti Marcian
Masculin – peste 40 ani 1 Ambrus Attila Download rezultate complete
2 Karikas Gabor
3 Sarig Csaba
Feminin Open 1 Kinga Karacsony Download rezultate complete
2 Lupuj Noemi
3 Saftiuc Ana
Alte Clasamente
Elite General
Masculin General
Feminin General
Race General

 

 

 

 

 

Imagini primite de la Victor Şerbu din Comăneşti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagini video de la eveniment ...în curând...

CCP 2015 0569

 

Ultima modificare la Luni, 08 Iunie 2015 13:47
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic