1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

60 de ani de la înfiinţarea Batalionului 631 Tancuri "Oituz"

Scris de  Administrator 02 August 2016 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Un ceremonial militar, urmat de o aplicație demonstrativă în teren au avut loc joi la Bacău, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la înființarea Batalionului 631 Tancuri "Oituz". La "sărbătoarea de suflet a tanchiștilor băcăuani", au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, autorităților locale, parlamentari, dar și membri ai familiilor militarilor.

Purtătorii de "berete negre", denumire sub care mai sunt cunoscuți tanchiștii, evoluând în "condiții complexe ce le-au solicitat permanent responsabilitatea, devotamentul și pasiunea (...) au dat sens activităților, realizărilor colective și personale și au creat o imagine pozitivă unității, atât în sistemul militar, cât și în garnizoană", prin etalarea de "valoare individuală, spirit de echipă și dăruire", se subliniază în mesajul trimis cu prilejul evenimentului aniversar de generalul maior Dumitru Scarlat, șeful Statului Major General al Forțelor Terestre din cadrul MApN.

"În acest moment, Batalionul (631 din Bacău n.red.) se prezintă ca o structură bine definită, cu o comandă competentă, care acționează cu răspundere și energie pentru finalizarea obiectivelor propuse" , se mai indică în mesaj.

La rândul său, generalul de brigadă Nicolae Tonu, locțiitorul Diviziei 4 infanterie "Gemina" a subliniat faptul că "în prezent, Batalionul 631 Tancuri 'Oituz' este în măsură să răspundă misiunilor încredințate, instruindu-se pe principii moderne, în deplină concordanță cu obiectivele specifice din zona sa de responsabilitate, atingând nivelul cerut de compatibilitate cu structurile similare ale aliaților și partenerilor din structurile de apărare euroatlantice".

Nivelul de pregătire al tanchiștilor băcăuani a fost etalat invitaților la eveniment printr-o aplicație demonstrativă derulată în poligonul de pregătire din vestul municipiului Bacău. O formație de șase tancuri, susținută de militari aflați în două mașini blindate de cercetare și informată de un avion militar ce survola zona, a neutralizat un punct de rezistență al inamicului.

Pentru iubitorii de senzații tari, unul din tancuri a "atacat", la încheierea demonstrației, un autoturism, care a fost strivit sub șenile.

Istoria Batalionului 631 Tancuri "Oituz", ce și-a început activitatea în data de 1 august 1956, "după restructurările succesive a mai multor subunități de tancuri", s-a suprapus pe o perioadă de "profunde transformări a societății românești și a armatei naționale, în drumul său către o armată modernă", spune istoricul militar băcăuan Andrei Lucaci.

Un alt moment de sărbătoare îi va readuce pe tanchiști în atenția băcăuanilor pe 1 august, când militarii aniversează 97 de ani de la înființarea armei tancuri în cadrul Armatei României. În cadrul exerciţiului, s-a asigurat supravegherea aeriană şi protecţia trupelor de către un IAR-99 ŞOIM, aparţinând Bazei  95 Aeriene Bacău. Mulţumim pe această cale comandantului bazei, Domnului Comandor Doctor Valerică Vrăjescu şi domnului Comandor Grigorie Nicolae.

 

Sursa: Agerpres

Ultima modificare la Marţi, 02 August 2016 11:24
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic