1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Statiuni montane

Vineri, 21 Februarie 2014 15:37 Publicat in Turism

Slănic Moldova şi Târgu Ocna, două oraşe care par desprinse definitiv din agitaţia citadină. Două oraşe atipice, unde nu zăreşti nici tramvai, nici troleu. Sunt două localităţi în care, dacă ai ajuns ca turist, ai senzaţia că timpul s-a oprit. Adevărul vă prezintă, în cadrul celei mai frumose campanii ”Adevărul” - „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un reportaj din Bacău.


Bilanțul Spitalului penitenciar Târgu-Ocna

Luni, 10 Februarie 2014 11:14 Publicat in Actualităţi

Vineri 07.02.2014, la sediul Penitenciarului Spital Targu Ocna s-a desfasurat sedinta de bilant a activitatii pentru anul 2013, cu aceasta ocazie directorul unitatii comisar şef de penitenciare Dr. Denise Anca OLAR a prezentat Raportul de activitate in care a fost evidentiata intreaga activitate din anul precedent si modul in care au fost indeplinite sarcinile de serviciu ce au revenit fiecarui sector de activitate.


Bilanțul SNPAP Târgu-Ocna pe anul 2013

Sâmbătă, 08 Februarie 2014 19:36 Publicat in Actualităţi
Vineri, 7 februarie 2014, începând cu ora 10, a avut loc în Sala de Festivităţi a unităţii, şedinţa de bilanţ al activităţilor desfăşurate la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, în anul 2013, la care au participat echipa de management, personalul unităţii iar în calitate invitat, domnul Primar al Oraşului Staţiune Tg. Ocna, economist Ştefan Şilochi.

Castelul lui Costache Negri din Târgu-Ocna

Marţi, 04 Februarie 2014 19:47 Publicat in Turism

Unul dintre insemnatii revolutionari pasoptisti din Moldova a fost Costache Negri. Mostenitor al unei mosii la Galati, el o va vinde si va cumpara o constructie neterminata la Targu Ocna, localitate de unde se trageau niste rude de-ale lui Alecsandri, cu care era prieten.Târgu-Ocna - orașul în care credința se află pe trei nivele

Vineri, 10 Ianuarie 2014 12:01 Publicat in Turism

Despre Târgu-Ocna, orăşelul-staţiune cu 13.000 de locuitori de pe Valea Trotuşului, am auzit păreri fel de fel, toate îndemnându-mă să calc măcar o dată pe pământ de sare şi să respir aerul de pe Măgura Ocnei ▲ Până să ajungi sus, la mănăstirea cu hramul „Înălţarea Domnului“, la fiecare întorsătură de drum întâlneşti pietre memoriale amintind de luptele din principalele războaie la care au participat românii, care şi-au dat viaţa „întru propăşirea neamului românesc“
Eveniment cultural la Spitalul penitenciar Târgu-Ocna

Miercuri, 04 Decembrie 2013 18:43 Publicat in Actualităţi

Vineri 29 noiembrie in cadrul Penitenciarului Spital Târgu ocna s-a desfăşurat un emoţionant eveniment cultural artistic.


Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități sărbătorită la Târgu-Ocna

Miercuri, 04 Decembrie 2013 18:12 Publicat in Actualităţi

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992).


Mina Salina - hramul bisericii din mină - Sfânta Varvara.

Miercuri, 04 Decembrie 2013 14:16 Publicat in Actualităţi

De nenumarate ori gresesc copiii fata de parinti, fie din nestiinta, fie din reaua indrumare pe care o au, sau din putinatatea lor de a pricepe intelepciunea vietii...


95 de ani de la “Zborul Marii Uniri”

Marţi, 26 Noiembrie 2013 12:11 Publicat in Actualităţi

Sâmbata, 23 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la “Zborul Marii Uniri”, Flotila 95 Aeriana Bacau, in colaborare cu Asociatia Româna pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii Militare (ARPIAM) – filiala Bacau, a organizat, in localitatea Margineni, o manifestare de cinstire a eroului aviator locotenent Vasile Niculescu, cel care a efectuat, in 1918, zborul peste Carpati, de la Bacau la Blaj si retur, cu un avion militar Farman 40.


Târgu-Ocna la Târgul de turism 2013

Luni, 18 Noiembrie 2013 12:50 Publicat in Actualităţi

De o importanta majora pentru sectorul turismului din Romania, Targul de Turism organizat la ROMEXPO, reuneste anual, in doua editii, elita firmelor de profil atat din tara, cat si din intreaga lume.


Filmul "Domnișoara Christina" - și la Mina turistică Salina

Vineri, 08 Noiembrie 2013 17:27 Publicat in Actualităţi

Productia „Domnisoara Christina“, in regia lui Alexandru Maftei, adaptata dupa nuvela fantastica omonima scrisa de Mircea Eliade, a avut premiera de gala pe 31 octombrie, iar de pe 1 noiembrie rulează și in cinematografele romanesti. Suntem onorați că unele scene din film au fost filmate în Mina turistică și de tratament Salina din stațiunea turistică Târgu-Ocna.


Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

Vineri, 01 Noiembrie 2013 15:04 Publicat in Actualităţi

Pentru că istoria va rămâne scrisă oricând şi oriunde  iar eroii neamului vor avea întotdeauna un loc în inimile noastre, azi scriem o filă de istorie pentru  a onora sacrificiul şi eroismul depus de ei pentru patria-i mamă. Dacă cei prezenți astăzi, în anii trecuți, nu participau la asemenea manifestări, acum s-a inversat situația. Cei de ieri nu mai sunt astăzi. Oare când veți înțelege că sunteți pe aceste funcții doar pentru a sluji târgocnenilor și țării, nu intereselor voastre politice sau orgoliilor personale. Pentru cei care şi-au  sacrificat o zi din viaţa lor participând azi la aceste ceremonii, pentru toţi cei care nu au fost sau nu au dorit să ajungă, pentru cei care nu au putut, eu le doresc "Să fiţi schimbarea pe care doriţi să o vedeţi în alţii".Începeţi cu voi. Şi luaţi aminte la istoria scrisă mai jos...Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna.


Adameșteanu Gabriela

Marţi, 22 Octombrie 2013 10:35 Publicat in Personalităţi

Adameşteanu, Gabriela (*Târgu Ocna, 1.IV.1942). — Prozatoare, publicistă, traducătoare, ziaristă, manager de presă, memorialistă.
LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner