1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități sărbătorită la Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 04 Decembrie 2013 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992). Respectarea zilei urmărește să promoveze o înțelegere a problemelor legate de pesoanele cu handicap și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării acestor persoane. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor obținute din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al vieții politice, sociale, economice și culturale.
      In Romania, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este marcată prin manifestări organizate sub patronajul centrelor de recuperare și de educație specială, al inspectoratelor școlare și al Guvernului.
      Din păcate, în România puţine persoane cu handicap se încumetă să iasă singure din casă, pentru că în multe cazuri nici măcar blocurile în care stau nu au o rampă de acces. Nici în instituţii sau magazine nu sunt mai bine primiţi de cele mai multe ori, iar pe trotuar și cei fără handicap se strecoară cu greu printre maşinile parcate bară la bară.

„Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături. Mântuitorul Iisus Hristos i-a spus Sfântului Apostol Pavel, care îl rugase să-l vindece de boala pe care o avea: „Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune”, auzind acest lucru marele apostol a exclamat: „De aceea mă bucur în slăbiciune…căci, când sunt slab, atunci sunt tare.” (II Cor 12, 9-10). Această zi de sărbătoare este cel mai potrivit prilej de a recunoaşte „măreţia” şi „tăria” celor care zi de zi şi clipă de clipă biruiesc greutăţile de neimaginat ale handicapului, trăindu-şi viaţa cu nădejde, speranţă şi credinţă” a spus părintele Nicolae Călin 

Stațiunea turistică Târgu-Ocna a marcat acest moment prin aprinderea de lampioane. Un prieten bun m-a avertizat că unele rămpi de acces către anumite instituții sau magazine sunt mult prea abrupte și inaccesibile pentru multe persoane cu handicap, sau că pentru a ajunge de la stradă la BCR îți trebuie avion. Neavând nicio cale de acces pentru persoanele cu handicap. Îmi cer scuze pentru că am prins doar câteva fotografii, la final. Atunci când pot, de obicei, sunt prezent la asemenea evenimente. Nu am fost anunțat de nimeni despre ora începerii acestui aveniment. Mai multe fotografii găsiți pe site-ul administrat de Tody...Tgocna.ro.  La mulți ani tuturor persoanelor cu dizabilități din stațiunea turistică Târgu-Ocna.

 

 

 Multumesc Tody pentru filmare.

rampe acces

 

 

Ultima modificare la Miercuri, 04 Decembrie 2013 18:41
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner