1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

"Youth in Action in Detention" la SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 06 Octombrie 2010 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Incepand cu 1 octombrie 20 de participanti iau parte la activitatile proiectului ce se desfasoara in cadrul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna. Acestia provin din tari precum Potugalia, Polonia, Italia, Turcia si bineinteles, Romania, iar mare parte dintre ei sunt implicati in lucrul cu tineri dezavantajati din comunitatile pe care le reprezinta. Activitatile proiectului prevad initierea participantilor in educatia non formala, familiarizarea lor cu metode de practici utilizabile in lucrul cu detinutii, activitati de interactiune cu minorii internati in Centrul de Reeducare Targu Ocna, dar si cu alte persoane private de libertate. Pana in prezent s-au desfasurat deja workshopuri pe tema discriminarii in care minori de la Centru, dar si majori, au explicat celorlalti catva lucruri legate de modul in care sunt tratati in societate, temerile si planurile pe care le au pentru perioada de dupa eliberare. De asmenea, s-au practicat metode interactive de educatie ce au presupus crearea fictiva a unor situatii discriminatorii ce sunt intampinate in mod curent de catre acestia si dezbateri pe temele precizate anterior. Astazi, dupa sustinerea confrintei de presa se vor desfasura din nou activitati cu minorii, workshopuri si activitati sportive ce vor include un numar de peste 20 de adolescenti internati.

 

In partea finala a cursului participantii vor initia cateva idei de proiecte referitoare la problematica discriminarii si vor realiza un material tiparit ce va include cele mai bune metode, in perspectiva lor, in lucrul cu persoane private de libertate. Cu exceptia acestor activitati de tip educativ, musafirii vor avea ocazia sa descopere si imprejurimile orasului Onesti si Targu Ocna.

Onestin1Sesiunea de formare se va incheia vineri, in data de 8 octombrie, insa proiectul va continua prin definitivarea manualului de bune practici si diseminarea rezultatelor obtinute in urma activitatilor desfasurate in proiect.

De mentionat este faptul ca actiunea a beneficiat de unor parteneri locali ca Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna si Centrul de Reeducare Targu Ocna. Acest proiect este cel de al treilea contractat de catre Asociatia de Tineret ONESTIN prin programul Comisiei Europene, Tineret in Actiune, dupa “Teach me your dance” (20-27 iulie 2009) si “Eurobridges” (16 septembrie 2010 – 15 decembrie 2010). Prin “Youth in Action in Detention” ne propunem astfel, o mai buna promovare a educatiei non formale in lucrul cu persoane private de libertate.

 

Ultima modificare la Duminică, 25 Noiembrie 2012 23:47
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner