1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

Monument - Centenarul vânătorilor de munte - Cireşoaia, Bacău

Scris de  Administrator 15 Mai 2017 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(3 voturi)

În vederea comemorării a 100 de ani de la botezul focului pentru trupele de Vânători de Munte din Armata României, s-a propus realizarea a unui monument pe dealul CIREŞOAIA, județul Bacău, care să ateste participarea militarilor acestei arme la luptele pentru apărarea țării, din Primul Război Mondial.

          Înainte de a vă spune câteva detalii tehnice despre acest monument, aş dori să vă introduc în atmosfera evenimentelor, acolo unde au luptat și murit vânătorii de munte români, citând două pasaje din vorbele unor eroi anonimi ai neamului românesc:

            Tranşee pe dealul Cireşoaia"Istoria ne-a uitat acolo în tranşee, departe de casă, departe de acasă. Atunci când trupul este îngheţat, doar sufletul îi dă speranţă, doar amintirile. Nume pe cruci a căror număr nu le ştie nimeni. Am plecat atâţia şi nu s-a mai întors niciunul. Când au murit ai noştri, am murit şi noi cu adevărat, ne-a murit amintirea, ni s-a stins povestea, acum suntem doar litere tocite undeva departe şi uneori, imagini şterse şi pătate de vreme, suntem un Gheorghe, un Ion, un Vasile, un tată, un fiu, un frate, suntem pămant, din noi răsare iarba şi peste noi se topeşte zăpada şi în orice şanţ şi orice groapă ne-a ascuns moartea, doar amintirea voastră ne învie, căci sufletul înseamnă acasă".

           "De aicea de sus nu se vede dacă am câştigat războiul asta şi dacă acum moartea mea are o urmare bună. Din 11 august 1917, de când m-am prăpadit până azi, nu ştiu dacă sunteţi uniţi în ţară, dacă vă e bine, dacă mai sunteţi români sau nu, voi urmaşii mei. 

            CiresoaiaDin când în când, de aici de sus mai simt vânturarea oaselor mele pământeşti rămase pe dealul de la Cireşoaia, îngropate fără slujbă şi fără împărtăşanie sau lumânare, de obuzele nemţeşti ce au căzut în amiaza aia nenorocită. M-au amestecat cu ţărâna până m-au acoperit de tot. Muierea n-a mai avut ce îngropa, m-a îngropat pământul singur.

            Transee pe dealul CiresoaiaPrimăvara, când ţăranii mai ară pământul, mai trag la lumină cu plugul câte un os de-al meu. Ai ce mă furnică aici sus unde sunt. Simt căldura soarelui de primavară cum bate pe oasele mele albe şi pământul reavăn de mă împresoară răcoros. Apoi grâul creşte rădăcini firave din jurul oaselor mele, mă gâdilă şi se înalţă peste mine de-mi ţine răcoare. Cel mai mult îmi place când pe deal, vine lume la secerat şi vorbeşte sau cântă. Se vaită de multe lucruri care nu merg bine, înjură şi bleastămă ţara asta şi traiul lor nenorocit, dar toate astea o fac în limba română.

            Aşa ştiu şi eu că nu am murit degeaba".

          De oriunde te-ai apropia de dealul Cireşoaia, de lângă Târgu Ocna, împrejurimile trimit călătorului, la fiecare pas, mesaje adânci de istorie.

Când bubuitul tunurilor în jurul munţilor a amuţit, pe locul brăzdat de tranşee a răsărit, îndurerată, o pădure de cruci de mesteacăn ce vegheau la căpătâiul celor căzuţi. „Crucile de mesteacăn au putrezit, s-au rupt, au căzut (...) Mi-a rămas în firea mea, ca iarna, mai ales când ninge, să privesc spre vârfurile Cireşoaiei, acolo unde crucile de mesteacăn au căzut. Au rămas, cum spun versurile, numai sfinţii de sub ele...“, surprindea, emoţionant şi frumos, scriitorul Teodor Săndulescu, urmele crucilor de odinioară a eroilor Cireşoaiei, mărturie a jertfei supreme pentru reîntregirea neamului.

Monumentul Eroilor de la Podei,,Şi descifrăm pe-o cruce cu două oseminte 
Încrucişat săpate: un an, o zi, un nume -
Unicele vestigii care-i mai ţin de lume.

Ce ţintirim cuminte ''

 

 

 

ISTORIA MILITARĂ DEALUL CIREȘOAIA ŞI MUNTELE COŞNA

 

         Vânători de Munte în atac pe Cireşoaia În perioada 08 august – 11 septembrie 1917, Batalionul de Vânători de Munte a fost angajat în faza de apărare a Armatei 1 Române, în zona Cireșoaia – Coșna, județul Bacău.
          Ordinul de intrare în luptă a vânătorilor de munte s-a primit în ziua de 08 august 1917, în timp ce aceștia se aflau la secerat de grâu. Război, război, dar și pâinea țării trebuia asigurată.

 

Companie din Batalionul de Vânători de Munte Târgu Neamț 1917S-a dat alarma pentru întoarcerea militarilor în garnizoana Târgu Neamț. Armamentul și materialele fiind pregătite din timp pentru executarea unei misiuni de luptă, vânătorii de munte s-au pus în marș, în aceeași zi (08 august 1917). Cei aproximativ 170 km s-au parcurs în mai puțin de patru zile, revenind în jur de 45 km în 24 ore, dublul normalului la mersul pe jos, ceeace însemna de fapt un marș forțat.
          Pe timpul cât vânătorii de munte parcurgeau kilometru după kilometru, la Divizia 7 Infanterie, care se găsea în încleștare cu adversarul de patru zile, s-a primit înștiințarea Corpului 4 Armată Român, prin care se făcea cunoscut că Batalionul de Vânători de Munte a primit ordin să vină la Târgu Ocna, fiind pus la dispoziția diviziei.
          Companie din Batalionul de Vânători de Munte La ora 23.00 din ziua de 11 august 1917, comandantul batalionului, maiorul Virgil Bădulescu s-a prezentat la punctul de comandă al Diviziei 7 Infanterie, unde i s-a ordonat să oprească batalionul în localitatea Brătești, urmând să primească în scurt timp, ordinul de operaţii.
          La Brăteşti, batalionul ”s-a odihnit” trei ore, timp în care comandantului i s-a precizat misiunea: ”Batalionul de Vânători de Munte, de la Mosoarele, urcă pe Creasta Vrânceanu și atacă în lungul acesteia către Cireșoaia”.
          Trecerea la executarea misiunii, s-a făcut de către batalionul de vânători de munte fără a se executa recunoașteri prealabile pe timp de zi şi fără a se preciza misiunile companiilor în teren, aşa cum cereau toate regulile luptei armate. Dimpotrivă, situaţia pe front fiind critică, angajarea batalionului s-a făcut din mers.
          12Astfel, la ora trei din noaptea de 11/12 august 1917, vânătorii de munte s-au strecurat în ascuns spre aliniamentul de atac, traversând râul Trotus prin apa adâncă, pe la sud est de Târgu Ocna şi prin valea Rupturile, au ieşit pe creasta Vrânceanu, iar în zorii zilei de 12 august, au surprins companiile din Divizia 70 Infanterie Austro – Ungară, care se pregăteau să reia atacul.

Batalionul de Vânători de Munte a atacat inamicul la baionetă, l-a respins şi până în seara zilei a pus stăpânire pe dealul Cireşoaia, capturând 400 de prizoneri, provocând inamicului, mari pierderi în personal şi tehnică.

„În tranşeu la Cireşoaia
Curgeau gloanţele ca ploaia
Şi obuzele ca vântul,
De se zguduia pământul!”

          Regele Ferdinand decorând eroii de la Cireşoaia 1917Atacul victorios al vânătorilor de munte în cooperare cu trupele din zonă, a însemnat începutul declinului ofensivei inamicului la Oituz şi respingerea trupelor sale de pe înălţimile care dominau Valea Trotuşului în zona Târgu Ocna.
          În ziua de 13 august 1917, vânătorii de munte au atacat din nou trupele Diviziei 70 Infanterie Austro – Ungară, pe care le-au aruncat în Valea Slănicului, cucerind toată creasta marcată de Dealul Cireşoaia şi Vârful Coşna. Spre seară însă, inamicul, aducându-şi noi forţe, a executat un puternic contraatac asupra trupelor româneşti. Vânătorii de munte şi-au menţinut însă neclintiţi poziţia.
          Regele Ferdinand şi Regina Maria pe frontul de la Cireşoaia - Târgu Ocna după luptele din iulie 1917Vânătorii de munte au rămas pe poziţia lor până în noaptea de 18/19 august 1917, când au fost înlocuiţi şi trecuţi în rezerva Diviziei 7 Infanterie.

În aceste încleştări sângeroase, pe viaţă şi pe moarte, din luna august 1917, vânătorii de munte au pierdut jumătate din efectiv.

 

 

 

 

SCRISOARE DE LA CIREŞOAIA
Din zori de zi şi până în noapte

Luptam cu sete la Cireşoaia,
Cântau obuzele a moarte
Cum plâng ciobanii din cobuz.
Ne prăvăliam ca vijelia
Peste duşmani, când jos, când sus
Dar într-o seară-n toiul luptei,
Un glonţ în pieptu-mi a pătruns.
Un val de sânge-mi năvălise,
Peste tunica-mi arsă-n foc
Iar peste ochi, ca nişte vise
Pluteau vedeniile-n joc.
În timp ce sângele-mi din rană,
Se risipea prin iarbă. Ars
De foc, eu mă gândeam că mama
În lume singură a rămas.
La casa ce-a ruinat-o vremea;
La fraţii care mi-au murit;
La tot ce mi-era drag odată
Tot ce răsboiu a nimicit.
Din ochi-mi obosiţi de trudă
Curgându-mi lacrimi pe obrazi
Am adormit, gândind la mama
În tainicul miros de brazi.
Şi-un dulce somn, o mângâiere
Întreaga fiinţă mi-a cuprins.
Părea că cetele de îngeri
Viaţa iar mi-au reaprins
Şi că pe amărâtu-mi suflet
În sborul lor au risipit.
Năvală albă de surâsuri
Şi multe flori de mărgărit.
Că dintr-un nor tivit cu aur,
Din largul zării plutitor
A scoborât pe scări de raze
Cu pasu-i legănat uşor.
Regina ţării noastre, aevea
Cum o văzusem la Oneşti,
Când prinsă-n rând cu toţi ostaşii
Jucase hora ca-n poveşti.
Că în spre mine se îndreaptă
Cu ochii mari şi luminoşi,
Ce parcă-s rupţi din cer albastru
Aşa-s de albaştri şi duioşi.
Că mâna-i ca o adiere
Pe frunte-ncet mi-a petrecut.
Şi-a zis cu glasu-i blând şi dulce:
- “Fii mândru că nu te-ai temut!”
Şi-am tresărit de fericire,
Şi tresărind m-am deşteptat,
În faţa mea era Regina
Şi mâna Ei m-a mângâiat.

frontalMonumentul va fi realizat din blocuri de piatră naturală, având formă de columnă. Pe cele 4 fețe ale monumentului vor fi sculptate următoarele elemente:

PE FAȚADA PRINCIPALĂ:

-      text "Spuneți generațiilor viitoare că noi, vânătorii de munte, am făcut suprema jertfă pe câmpul de bătaie, pentru întregirea neamului" în amintirea sacrificiului vânătorilor de munte căzuți la datorie, atunci în 1917;       

-      un medalion înfățișând un profil de vânător de munte, în ținută specifică Primului Război Mondial (cască model Adrian), alături de un cal din rasa Huțul, rasă folosită frecvent chiar și astăzi de Vânătorii de Munte, simbolizând tradiția de 100 de ani a acestor trupe de elită a armatei României;

-      deasupra medalionului se va afla vechea emblemă a vânătorilor de munte.

Fata 1 2017          

       PE FAȚADA LATERALĂ DREAPTA

 

- text “100 de ani de la botezul focului pentru Vânătorii de Munte 1917-2017 ”

 

- semnul de armă al Vânătorilor de Munte, ramura de brad stilizată.

 

Fata stanga 2017PE FAȚADA LATERALĂ STÂNGA

 

- “Cireșoaia – 1917” - numele localităţii unde a avut loc prima bătălie la care au participat vânătorii de munte

 

- semnul de armă al Vânătorilor de Munte, ramura de brad stilizată.

 

Spate 2017PE FAȚADA DIN SPATE:

 

 

 

 

LOCAŢIA

Prin consensul general al celor din grupul CENTENARUL VÂNĂTORILOR DE MUNTE, s-a hotărât amplasarea monumentului dedicat vânătorilor de munte căzuţi la datorie, în faţa mănăstirii cu denumirea „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare”, din punctul numit Cireşoaia, în partea de vest a cartierului Poieni - Târgu-Ocna.

           Din această locaţie, se poate vedea Valea Trotuşului spre est până în aval de Oneşti – Borzeşti, iar în amonte se pot vedea trei sate din comuna Dofteana.

Amplasamentul monumentului se va afla la o altitudine de circa 600 de metri, înscriindu-se în aceeaşi curbă de nivel cu Mânăstirea „Măgura Ocnei”, fiind înconjurat de fâneţe şi vegetaţie forestieră din răşinoase şi foioase, este în plan aproape orizontal, fiind necesare uşoare nivelări ale terasamentului.

Linia frontului 1917

                   Locatia din satelitAccesul se realizează pe un drum petrolier, pietruit, în lungime de aproximativ 5 kilometri. Drumul porneşte din Şoseaua Naţională DN 12 A, între km 97-98.

COST ESTIMATIV

Urmează un calcul estimativ pentru monument. Când vom avea datele necesare, vi le vom prezenta public.

Grupul se obligă ca întreaga sumă de bani acordată să fie utilizată pentru derularea obiectivului sponsorizat și să aducă la cunoștința publicului, prin intermediul mass - mediei, locale şi centrale, numele firmei sponsor precum şi unele date privind imaginea acestuia pentru identificare.
Ataşam totodată memoriul explicativ din care rezultă necesitatea şi obiectivitatea sprijinului financiar solicitat.

Am dori ca inaugurarea acestui  monument să fie pe data de 11 august 2017... exact cand se vor împlini cei 100 de ani. Dar credem că se va amâna pentru luna noiembrie. Vă vom ţine la curent cu data exactă de inaugurare. Dorim ca la inaugurare să fie prezenţi şi copiii, ce sunt acum în vacanţă. Prin ei putem schimba viitorul României.

Pentru asta, rugăm AUTORITĂŢILE LOCALE din staţiunea turistică Târgu-Ocna să se implice la amenajarea drumului de acces până la monument şi poate vor participa şi dânşii cu o sponsorizare pentru construcţia acestuia. 
Doresc să mulţumesc tuturor celor care au înţeles importanţa acestui eveniment. Numele lor vor fi publicate în cadrul acestui articol, la finalizarea monumentului.

Cu reverenţă...!

Pentru toţi cei care doresc să fie la zi cu noutăţile despre acest important eveniment, îi rog să se înscrie pe grupul CENTENARUL VÂNĂTORILOR DE MUNTE. Vă mulţumim...!

 

CONT IBAN RO84BTRLRONCRT0394880101
BANCA TRANSILVANIA
deschis pe numele
LICHE LUCIAN

Cu deosebită stimă !

Dacă ei au putut lupta în tranşee pentru libertatea, independenţa şi suveranitatea noastră, putem şi noi realiza ceva spre amintirea lor.

 

„Nu ştiu de ce, dar simt nevoia să scriu aceste rânduri pline de recunoştinţă, să ajungă acolo unde v-am lăsat în urmă cu cinci ani, atunci când a sunat mobilizarea generală şi n-am mai putut să vin acasă să vă revăd.
              Gândul meu în aceste clipe zboară spre voi în locul unde m-am născut şi am copilărit.
              Voi trăi pentru tine scumpă mamă, iar dacă soarta vrea să fie altfel să nu plângi să ai aceeaşi credinţă în Dumnezeu şi zi: poate că aşa e mai bine.
              Îmi aduc aminte de tata şi parcă-l văd cum ţinea de coarnele plugului şi apoi păşea în brazda proaspătă aruncând sămânţa să rodească.
              Îmi pare rău că nu ne-am văzut înainte de plecare.
              Mi-e dor de sosirea primăverii când flăcăii ieşeau la plug cu boii înjugaţi la tânjeală, iar seara când ne întorceam de la arat pe uliţa satului fetele ieşeau la poartă şi ne ţineau de vorbă până târziu şi tata se supăra rău de tot.
              Mi-e dor să fiu acasă când se apropie sărbătorile Sfintelor Paşti, să văd feciorii cum ridică scrânciobul în bătătură la Moş Apetri iar clopotele bat la Biserica din vale vestind începutul deniilor din săptămâna patimilor şi apoi să merg la Învierea Domnului unde participă tot satul.
              Mi-e dor să văd uliţa plină de fete îmbrăcate în haine de sărbătoare care se îndreaptă cârduri, cârduri spre curtea cea mare unde se făcea jocul de Paşti iar flăcăii se prind într-o sârbă cu strigături care dă semnalul că încep horele ce ţin trei zile.

Mi-e dor de albul zăpezii
Mi-e dor de natură cu toate farmecele şi culorile ei
Mi-e dor să alerg desculţ prin iarba plină de rouă
Mi-e dor de cerul senin şi de curcubeu
Mi-e dor de tot!

I
Mi-e dor de plaiul plin cu flori
De iarba cea mănoasă
De cântul ciocârliei în zori
Când tata mă lua la coasă.

II
Dar mai mult mi-e dor de voi
De când am plecat la război
N-am mai venit înapoi

III
Ştiu, măicuţă dragă,
De când eu am plecat,
De-atâta dor şi jale
Ochii tăi de lacrimi au secat.

IV
Mai ştiu, iubită mamă,
De dorul ce mi-l porţi
Stai ziulica întreagă
Cu ochii pe la porţi

V
Şi dacă vântul bate
Şi scârţâie portiţa
Tu sai degrabă
Şi strigi la fete;
Ieşiţi! Ieşiţi!
Că a venit bădiţa!

VI
Dar n-a venit!! N-a venit!
Şi iar te întorci în casă
La candela aprinsă
La sfânta ta icoană
Şi-l rogi pe Dumnezeu
Să-l poarte în grija Sa
Pe dragul fiul tău.

VII
N-am vrut să afli, măicuţă,
Că aici la război
Din zori şi până noaptea
M-am logodit cu moartea

VIII
Am învăţat să rabd, să tac
Când merg cu moartea la atac 
Iar când vin din santinelă,
Mănânc cu moartea din gamelă
Şi când ne întoarcem la bordeie
Dormim cu moartea în tranşee

IX
Ştiu că mă aşteptaţi acasă
Ca să-mi faceţi nuntă aleasă
Fără mire şi mireasă
Nuntă ca la Ciritei
Fără druşti şi vornicei
Cu făclii din cear-aprinsă
Şi stropit cu vin din vie
Şi cu miros de tămâie
Poate aşa mi-au căzut sorţii,
De-am îmbrăcat cămaşa morţii.

X
Acesta a fost crezul meu
Dat de bunul Dumnezeu
Să plec tânăr şi frumos
Să fiu frate cu Hristos.

 

Întocmit, Lucian LICHE la 28 Iunie 2017

 

Vă scriu mai jos numele celor ce au depus până acum, sume pentru construirea acestui monument.
Doresc să vă mulţumesc pentru implicarea dumneavoastră şi pentru onoarea pe care o acordaţi eroilor primului război mondial, ce şi-au dat viaţa pentru această ţară în care locuim cu toţii.
Fie ca numele vostru să rămână scris în istoria neamului.

Cu reverenţă...!

- Vasile Bârea, localitatea Brad, Județul Alba 200 lei - cash

- Adrian Nicula, Bucuresti 50 lei - cash

- Nicula Mariana, Bucureşti, 50 lei - cash

- Lungu Sorin, Bucureşti 50 lei - cash

- Mihai Virag, Timișoara 100 lei - prin transfer bancar

- Sandel Măciucă, Târgu- Ocna 100 lei - cash

- Popa Daniel, Târgu-Ocna 100 lei - prin transfer bancar

- Liche Lucian, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Ghibilic Gheorghiţă, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Popenta Marius, Sibiu, 50 lei - cash

- Popenta Marius, Sibiu, 500 lei - prin transfer bancar

- Pentilescu Ilie, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Loghin Vasile, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Pentilescu Erik, Miercurea Ciuc, 10 lei - cash

- Stoica Monica, Miercurea Ciuc, 20 lei - cash

- Dumitrache Iştan Ramona, Bucureşti, 120 lei - prin transfer bancar

- Silviu Andrei Bădic, Bucureşti, 300 lei - prin transfer bancar

- Ancuţa Vasile, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Florin Şerban, Braşov, 100 lei - prin transfer bancar

- Robert Egli, Braşov, 100 lei - prin transfer bancar

- Anonim, România, 300 lei - prin transfer bancar

- Paraschiveanu Teodor, România, 50 lei - prin transfer bancar

- Vlad Ciprian, Timişoara, 100 lei - prin transfer bancar

- Tinjală Adrian, Miercurea-Ciuc, 100 lei - cash

- Comoniţă Cristian, Bicaz, 100 lei - cash

- Pop Ana Maria, Miercurea-Ciuc, 100 lei - cash

- Poenar Ionuţ, Bucureşti, 100 lei - prin transfer bancar

- Sorin Mare, Bacău, 100 lei - prin transfer bancar

- Pomană Costel, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Racoş Iulian, Oneşti, 200 lei - prin transfer bancar

- Nica Nicolae, Moineşti, 200 lei - prin transfer bancar

- Părintele stareţ al Bisericii Sfântul Eftimie cel Mare, Panţâru Constantin-Claudiu, a strâns de la enoriaşii din Târgu-Ocna, 500 lei - cash

- Florin Boşoteanu, Comăneşti, 100 lei - cash

- Iftimie Radu, Miercurea-Ciuc, 100 lei - cash

- Ciocan George Mihai, Timişoara, 200 lei - prin transfer bancar

- Donator anonim, România, 290 lei - prin transfer bancar

- Aurelian Nicolae Ionescu, Bucureşti, 150 lei - prin transfer bancar

- Anonim, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Iftime Radu, Comăneşti, 30 lei - cash

- Cristea Vasile, Miercurea Ciuc, 100 lei - cash

- Mihai Pica, Bucureşti, 100 lei - prin transfer bancar

- Batalionul Vânători de munte "Dragoslavele" din Câmpulung Muscel, 500 lei

- Batalionul 229 sprijin logistic Braşov, Brigada 2 Vânători de munte, 500 lei

- Batalionul 21 Vânători de munte şi Baza de instruire pentru Vânători de Munte din Predeal, 700 lei

- Subunitatea Vânători de munte/ Batalionului 24 Vânători de Munte din Miercurea Ciuc, 450 lei

- Anonim , Miercurea Ciuc, 300 lei

- Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia", din Sfântu Gheorghe / Brigada 61 Vânători de munte, 1.500 lei

- Lichi Dionisie, Comăneşti, 100 lei

- Galea Robert, Miercurea Ciuc, 50 lei

- Baciu Sorin, Miercurea Ciuc, 300 lei

- Batalionul 30 Vânători de Munte, 500 lei

- Batalionul 228 Apărare Antiaeriană, 500 lei

- Batalionul 206 Artilerie, 500 lei

- Batalionul 33 Vânători de Munte, 500 lei

- Nelciu Ionel, 300 lei

- Eduard Mihail Bădic, Bucureşti, 300 lei

- Aştefănoaie Vasile, Comăneşti, 50 lei

- Andone Costel, Moineşti, 50 lei

- Axente Cătălin, Comăneşti, 100 lei

- Năstase Teodor Vlăduţ, UE, 150 lei

- Călin Petrică, România, 100 lei

- Călin Popa, România, 100 lei

- Stroia Traian Cristian, Miercurea Ciuc, 100 lei

- Geangu Silviu, România, 50 lei

 

Total până acum ( 09 august 2017, ora 00.09): 13.170 lei

Pe data de 08 august 2017 s-a început săparea fundaţiei monumentului. Au început lucrările pentru ridicarea Monumentului dedicat Centenarului primului război mondial.
Astăzi, 8 August 2017, orele 12, a fost finalizată săpătura pentru fundaţia monumentului eroilor de pe Cireşoaia. Mulţumim frumos voluntarilor, Bertalan Paul, Celmare Vladimir, Buhlea Sebastian şi Ignat Valentin!
Vom mai avea nevoie de voluntari. Cei dornici îi rog să mă contacteze pe privat.

 

 

"Primele cheltuieli oficiale.
Daca până acum, am mai primit ceva sponsorizări de ciment, fier beton, bani, nisip şi sort, azi am făcut plata pentru
piatra brută, transport, îmbarcat / debarcat piatra către firma...

Total= 570 lei

Sebastian Buhlea a fost azi cu voluntarii Bertalan Paul (butoiul cu voioşie), Celmare Vladimir (diriginte de şantier) şi Ignat Valentin (un suflet mare) la săpat, la fundaţie.
A cheltuit de la el, bani, pentru mâncare şi lichide.

Sunt cheltuieli...aparent banale, dar vreau să fiu transparent. Să nu apară discuţii....

Urmează o pauză, datorită activităţilor de joi şi vineri din zona Târgu-Ocna. Urmează într-un weekend să mergem să facem cimentul. O să anunţăm din timp util pe cei care pot să vină să ne ajute !!!

O seara bună...!" - Luci Lucian, administratorul grupului Centenatul Vânătorilor de munte şi iniţiatorul acestui proiect.

Ultima modificare la Marţi, 08 August 2017 23:11
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner