1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

La pas aniversar- Promoţia 2008-2009 SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 16 Februarie 2011 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Când rosteşti Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg.Ocna, gândul te duce, fără prea multe ezitări, la câteva caracteristici: seriozitate, verticalitate, disciplină, într-un cuvânt rigurozitate. Puţin ştiu, că toţi cei care muncesc şi învaţă în această instituţie, sunt oameni care au pe lângă trăsăturile enumerate, o alta esenţială – pasiunea. Sâmbătă, 12 februarie 2011, a fost una din acele zile în care am simţit ce înseamnă să presari în tot ce faci puţin suflet şi cât de importanţi sunt oamenii de lângă noi.
S-a pornit de la o scânteie care s-a conturat mai apoi într-o idee, cea a unei revederi cu foştii elevi ai şcolii. Primii care au răspuns iniţiativei domnului comisar de penitenciare Gabriel MUNTEANU, profesor al acestei şcoli, au fost cei din promoţia 2008 – 2009, de aceea reîntâlnirea s-a intitulat sugestiv „După 1 an şi-un pic (o ţâră, oleacă)” – doar suntem moldoveni!
Alături de domnul profesor şi-au pus umărul, şi mai ales sufletul, colegii domniei sale şi bineînţeles, doi dintre foştii elevi: Mihai MATIC şi Ciprian RUSU, ambii funcţionari publici cu statut special la Penitenciarul Codlea; iar Maestrul de ceremonii a fost directorul adjunct pentru învăţământ, doamna comisar şef de penitenciare Antuaneta RADU.
Au răspuns prezent la strigarea catalogului aproximativ 30% din efectivul de 100 de elevi al acelei promoţii, dar efortul s-a meritat pentru că emoţile trăite acolo, în sala de festivităţi a şcolii, au fost mari şi bine definite, fiecare punct al programului acestei întâlniri fiind parcurs pas cu pas.
Nu mare le-a fost uimirea celor prezenţi (foştii elevi) când au început întâlnirea cu un test surprinzător...de glumeţ, aşa ca să-şi împrospăteze cunoştinţele, că doar au venit la şcoală!
Apoi a urmat cuvântul de suflet al directorului Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg.Ocna, comisar de penitenciare Vasile SCUTARU, cuvânt care a precedat vizionarea filmului de prezentare al acestei instituţii, peliculă în finalul căreia s-a prezentat frumoasa festivitate de absolvire, dintr-o zi de toamnă ploioasă, a promoţiei 2008 – 2009.
A urmat momentul în care cei prezenţi ne-au povestit câte ceva din răstimpul petrecut de când au plecat de la şcoală. Ne-am amuzat cu toţii când am parcurs retrospectiva anului şcolar 2008 – 2009, retrospectivă presărată cu „cele mai haioase” momente din acea perioadă.
Am primit cu toţii diplome de participare, am făcut nelipsita fotografie de grup şi am stat în jurul unei mese festive. Dar ceea ce s-a confirmat, pentru a câta oară, este veridicitatea motto-ului acestei instituţii: „Cea mai nobilă preocupare a omului , este omul!”

 

Luminiţa ŢÎNTARU, Tg. Ocna

Sursa: Ziarul Ora 25

Ultima modificare la Duminică, 25 Noiembrie 2012 21:52
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner