1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

"File de istorie" la SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 14 Decembrie 2013 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)
La Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg. Ocna, în data de 13 decembrie 2013, începând cu ora 1200, s-a desfăşurat prelegerea susţinută de domnul profesor Corneliu STOICA, „Tîrgu Ocna – File de istorie”.
Alături de domnul profesor Corneliu STOICA - o personalitate distinsă şi un cercetător neobosit al istoriei locurilor trotuşene timp de peste 30 ani - elevii şcolii s-au aflat mai bine de o oră într-o incursiune plină de emoţii şi culoare prin istoria şi viaţa micului oraş trotuşean, care timp de aproape un an, devine casa tinerilor veniţi la şcoală din toate colţurile ţării.
Oaspetele nostru a invitat elevii să cunoască mai în amănunt frumusețea oraşului Tîrgu Ocna, a subliniat importanţa sociala si culturală a localităţii Tîrgu Ocna de-a lungul istoriei, precum şi personalităţile marcante ale oraşului .
Patosul cu care a vorbit elevilor cât şi bogăţia informaţiilor au sădit in sufletul tinerilor curiozitatea de a cunoaște frumuseţile acestor locuri iar reuşita absolută a acestei prelegeri a constat în faptul că elevii, prin intermediul invitatului, au trăit într-un mod profund dragostea şi pasiunea unui om faţă de istoria acestor locuri şi mândria de a fi târgocnean.
Totodată, în acest context, domnul profesor, împreună cu reprezentantul Editurii Magic Print, Delia Monica VÎLCU, au realizat o interesantă prezentare de carte, respectiv: Istoria ilustrata a orasului Targu Ocna, Valea Trotusului Ghid turistic vizual şi ediţia bilingvă “Târgul anilor romantici”. De asemenea, elevii au fost fost interesaţi de achizitionarea acestor cărţi şi au primit autografe din partea autorului.
Profesorul a publicat de-a lungul timpului numeroase volume, toate promovand istoria si locurile frumoase ale statiunii Tg. Ocna. Valea Trotusului, Enciclopedie, Dictionar istoric al localitatilor trotusene, Istoria orasului Targu Ocna din cele mai vechi timpuri pana la 1918 sau Istoria ilustrata a orasului Targu Ocna din cele mai vechi timpuri pana la 1918, sunt doar cateva dintre lucrarile cunoscutului istoric si scriitor.
File de istorie  0001File de istorie  0002File de istorie  0004File de istorie  0005File de istorie  0006File de istorie  0007

 

Ultima modificare la Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 13:33
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner