1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

Exerciţiului practic de evacuare în caz de incendiu la SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 26 Aprilie 2014 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Vineri, 25 aprilie 2014, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare a fost organizat un exerciţiu practic de evacuare în caz de incendiu şi salvarea persoanelor rămase blocate în clădirea incendiată. Activitatea s-a desfăşurat încă de dimineaţă simulându-se o situaţie tactică. Astfel, din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică se produce un incendiu în incinta clădirii în care sunt cazaţi elevii, cu risc de propagare la întregul obiectiv, iar 2 persoane sunt blocate în sala de lectură, posibil intoxicate cu fum.

S-a procedat la alarmarea elevilor şi anunţarea dispeceratului unităţii.

Personalul şi elevii cu atribuţiuni pe linia de situaţii de urgenţă au luat primele măsuri pentru evacuarea persoanelor din spaţiul incendiat, localizarea/lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, întreruperea alimentării cu energie electrică şi gaz a clădirii şi evacuarea bunurilor materiale din zona incendiată. A fost apelat serviciul de urgenţă 112.

În urma solicitării primite prin intermediul numărului pentru apel unic de urgenţă 112 s-au deplasat la faţa locului 3 autospeciale ale Detaşamentului de Pompieri Oneşti şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe Tîrgu Ocna care au desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea incendiului izbucnit.

Forţele specializate au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului produs, protecţia vecinătăţilor, cât şi pentru salvarea persoanelor blocate, surprinse de incendiu.

Au fost prezentate elevilor mijlocele materiale din dotarea Detaşamentului de Pompieri Oneşti folosite la stingerea incendiilor, în cazul accidentelor rutiere şi în acţiunile de descarcerare, fiind organizat un exerciţiu practic de folosire corectă a stingătoarelor.

După aplicaţia practică, doamna asistent universitar Lăcrămioara BOZ – expert în situaţii de urgenţă din partea Asociaţiei „Sf. Nicolae cel Milostiv” din Iaşi, a susţinut elevilor o prelegere interactivă combinată cu exemple practice având ca temă „Modul de intervenţie in caz de cutremur/incendiu şi apelarea numărului 112”, în sala de festivităţi a şcolii.

Printre obiectivele urmărite de desfăşurarea acestei activităţi au fost cunoaşterea de către elevi a formelor de manifestare a principalelor tipuri de risc în caz de incendiu, a măsurilor de protecţie, precum şi formarea şi dezvoltarea abilităţilor acestora privind modul de comportare in cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

 

Simulare incendiu SNPAP 2014

 

Ultima modificare la Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 11:50
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner