1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

Conferinţă anuală a Academiilor Europene de Formare în Domeniul Penitenciar

Scris de  Administrator 23 Noiembrie 2016 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

În contextul cooperării dintre şcolile de pregătire a personalului de penitenciare din Europa, în perioada 14 - 18 noiembrie 2016, s-a desfășurat cea de-a IX-a Conferinţă anuală a Academiilor Europene de Formare în Domeniul Penitenciar (EPTAN),  organizată la Kalisz – Polonia, având ca temă „Rolul instruirii personalului în domeniul radicalizării şi al deţinuţilor cu handicap”.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost reprezentată de către doamna subcomisar de penitenciare Iuliana SAVIN, profesor de teorie şi practică penitenciară în cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.

            La această Conferinţă au participat reprezentanți din 16 țări, respectiv ai Austriei, Norvegiei, Suediei, Croației, Cehiei, Ucrainei, Turciei, Belgiei, Cataloniei, Elveției, Franței, Germaniei, Italiei, Irlandei, Poloniei și României.

Obiectivele acestei conferințe au vizat:

  1. 1.stabilirea unui comitet director, având ca scop implicarea EPTAN mai activ în diverse proiecte, iniţiative, studii, precum şi atingerea obiectivelor propuse;
  2. 2.semnarea unui Acord de cooperare cu EuroPris;
  3. 3.primirea de noi parteneri în rândurile reţelei, respectiv Republica Cehă.

            De asemenea, în cadrul Conferinței, s-a abordat problematica radicalizării si a custodierii deținuților cu tulburări psihice, fiind prezentat Ghidul privind radicalizarea şi violenţa extremistă, din perspectiva conceptelor de securitate dinamică, precum şi securitate democratică.

Cunoașterea acestui Ghid este importantă pentru personalul din cadrul penitenciarelor deoarece aceștia intră în contact direct cu deținuții și le revine sarcina de implementa măsurile propuse, atât în mod direct cât şi prin respectarea principiilor de bază, respectiv: respectarea drepturilor omului, protecţia datelor personale, aplicarea pedepsei cu închisoare ca ultimă măsură, folosirea unor măsuri de sancţionare alternativă precum şi conducerea şi coordonarea corectă a penitenciarelor cu accent pe aspectele legate de securitate, respectarea demnităţii umane şi a eticii profesionale.

În cadrul itinerariului stabilit de organizatori, s-au efectuat vizite de documentare la Penitenciarului Piotrkow și în campusul Centrului de pregătire a personalului de penitenciare – Kalisz – Polonia.

            Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna îşi manifestă deschiderea spre reformă şi cooperare europeană promovând astfel nevoia continuă de formare şi pregătire a agenţilor de penitenciare spre o înaltă calitate profesională.

Ultima modificare la Miercuri, 23 Noiembrie 2016 11:58
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner